Deputat PSD: Băsescu trebuie suspendat pentru Înaltă Trădare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Deputatul PSD Mădălin Voicu a declarat - după ce Traian Băsescu ar fi acționat, potrivit premierului Ponta, împotriva numirii Corinei Crețu la Comisia Europeană - că președintele ar trebui suspendat.

"Este înaltă trădare. Mi se pare o malformație a societății românești. După mine, lucrurile acestea trebuiesc oprite. Dacă nu se opresc ele, trebuiesc oprite", a declarat Mădălin Voicu, joi, la Antena 3. 

"Opiniile lui personale sunt lucruri care dăunează grav sănătății naționale și este cazul să luăm din nou în discuție în Parlament suspendare d-lui Băsescu. Am anunțat care este intenția mea", a afirmat Voicu la "Esențial".

Deputatul a precizat că a vorbit cu unii dintre colegii săi din PSD, urmând ca discuțiile pe tema suspendării să prindă "contur" în perioada imediat următoare. El a arătat că discutat și cu premierul Ponta referitor la acest subiect.

"Este o deraiere de la atribuțiunile sale de președinte de stat", a spus Mădălin Voicu despre tentativa lui Băsescu de a bloca numirea Corinei Crețu în funcția de comisar european. 

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a subliniat recent că președintele este obligat să respecte prevederile constituționale până în ultima zi de mandat, amintind că fostul președinte al Cehiei, Vaclav Klaus, a fost suspendat de Parlamentul ceh cu puțin timp înainte ca șeful statului să plece de la Castelul Praga.

"Am lansat nu o amenințare, ci un avertisment foarte serios președintelui să se abțină în încălcarea prevederilor constituționale care îl obligă la neutralitate", a declarat Călin Popescu Tăriceanu în ediția de vineri a emisiunii "Subiectiv", difuzată de Antena 3 și moderată de Răzvan Dumitrescu.

Ponta: Băsescu a contestat-o pe Crețu. Cel mai rușinos moment

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel