Deputații au respins cererea de reținere pentru Ion Ochi (PSD)
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Deputaţii au respins solicitarea procurorilor DNA de a încuviinţa reţinerea şi arestarea preventivă  a lui Ion Ochi (PSD). Doar 108 deputaţi au votat ”pentru”, iar 152  ”împotrivă”.

Nu au avut loc dezbateri, doar Ion Ochi fiind invitat să-și spună punctul de vedere. Deputatul le-a spus colegilor cât de trist este să fii nevoit să te dezvinovăţeşti ”atunci când eşti nevinovat”.

Ion Ochi a explicat că drumul pentru a cărui reabilitare este anchetat de DNA nu mai fusese reparat de zeci de ani Alegătorii i-au cerut, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean, să intervină. Ochi a amintit că inițial s-a decis neînceperea urmăririi penale, în acest dosar.

Deputatul este acuzat de luare de mită şi abuz în seriviciu. El este suspectat că în perioada în care a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, a luat mită de 490.000 de lei, încredinţând un contract de asfaltare cu dedicaţie. Faptele s-au petrecut în 2011, contractul fiind încheiat între CJ și o firmă care a executat lucrări de reparaţie a drumului judeţean 112D (Prejmer - Lunca Câlnicului). „Prin aceasta, a urmărit obţinerea de foloase materiale necuvenite, precum şi de capital electoral pentru alegerile parlamentare care urmau să se desfăşoare în toamna anului 2012 (alegeri în urma cărora a şi devenit deputat)”, susţine DNA.

Firma respectivă a executat 60% din lucrări fără să existe vreun contract cu CJ Braşov sau cerinţe tehnice. Înţelegerea dintre Ochi şi omul de afaceri a fost ca firma acestuia să achiziţioneze materialele de construcţie de la firma lui Ion Ochi, ceea ce, a considerat DNA, este luare de mită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel