Depresia de Crăciun: De ce apare teama de singurătate?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
De Sărbători, foarte multe persoane se confruntă cu depresie. Problemele personale, grijile de zi cu zi sau singuratătea sunt doar câteva motive pentru care tot mai multe persoane nu se simt bine în preajma Sărbătorilor, scrie psychologytoday.com.

Pentru persoanele care nu au foarte multi bani, aceasta situatie poate fi o cauza a depresiei de Craciun. Mai mult decat atat, sunt persoane care se simt foarte singure in perioada Sarbatorilor si nu reusesc sa isi gaseasca o motivatie.

De ce apare teama de singurătate și depresia de Crăciun?

Potrivit Institutului Național de Sănătate din America, Crăciunul este perioada din an în care tot mai multe persoane se confruntă cu episoade de depresie, stări de anxietate, atacuri de panică sau alte probleme de natură psihică. Psihologii susțin că numărul pacienților care suferă de depresie a crescut considerabil în ultimii ani, iar numărul lor nu se va opri aici.

De ce apare depresia de Crăciun?

Psihologii sunt de părere că pot fi mai multe cauze, însă una dintre ele ar putea fi schimbările de comportament care apar odată cu venirea iernii. Tot mai multe persoane sunt nemulțumite de viețile lor, se plâng constant că nu au reușit să își atingă toate obiectivele, că nu au suficienți bani sau că nu și-au găsit jumătatea.

Sunt persoane care se confruntă cu depresia de Crăciun și din cauza mediatizării excesive care se face în această perioadă a anului. La televizor, totul este prezentat ca fiind “perfect”, de la cadouri până la cina în familie sau ieșirile cu prietenii. Alte persoane suferă de depresie în această perioadă din cauză că au tendința să reflecteze prea mult asupra lor sau din cauză că se pierd în gânduri și nu reușesc să privească imaginea de ansamblu.

Un alt motiv care poate declanșa depresia de Crăciun poate fi faptul că tot mai multe magazine sau companii promovează ideea de a cumpăra cadouri scumpe, care nu au nicio utilitate în cele mai multe cazuri.

Analizând comportamentul mai multor persoane, psihologii au ajuns la concluzia că tot mai multe dintre ele sunt mai puțin multumite de viața pe care o au. Persoanele care au o situație financiară bună nu au o viață împlinită, iar persoanele care nu au un statut social foarte bun au tendința să resimtă tot mai multe emoții negative, informează andreearaicu.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel