Dependența de picături de pus în nas. Inutile în alergia la ambrozie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dana Lascu
WhatsApp
Rinita alergică declanșată de alergia la ambrozie nu se tratează cu picături decongestive de nas, ci cu anume spray-uri
Rinita alergică declanșată de alergia la ambrozie nu se tratează cu picături decongestive de nas, ci cu anume spray-uri
Mulți confundă rinita alergică declanșată de alergia la ambrozie cu nasul înfundat dat de o banală răceală. De asta, fac abuz de picături decongestive de pus în nas, iar ele, pe lângă faptul că nu rezolvă alergia, dau și dependență, atrage atenția, EXCLUSIV la DC News și DC Medical, dr. Adriana Camuescu, medic primar alergolog. Iată cum scapi de dependență și ce medicament - spray e indicat pentru alergia la ambrozie

De multe ori când ne curge nasul, ne punem din reflex picături decongestive, convinși fiind că am răcit. Dar nasul acesta curgător poate fi de fapt o rinită alergică, rezultată din alergia la ambrozie, spre exemplu, caz în care picăturile decongestive mai mult rău fac, atrage atenția dr. Adriana Camuescu, medic primar alergolog de la Spitalul Clinic Sanador.

Dependența de picăturile decongestive

„Decongestivele, folosite pe termen lung, dau ceea ce știm cu toții: dependență. Nu controlează simptomele, decât parțial, temporar, după care poate să apară dependența, cu nevoia tot mai frecventă de folosire a acestor picături, și nu intervin pe mecanismul producerii simptomelor. Au și alte riscuri, precum alterarea mucoasei bineînțeles, distorsionarea mirosului. Acestea sunt efecte cunoscute pe care oamenii le experimentează dacă folosesc excesiv picăturile de desfundat nasul și în cursul răcelilor obișnuite. E riscant să faci așa ceva", subliniază medicul, EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical.

Să scapi de o astfel de dependență e foarte greu, pentru că în primă fază nasul îți va curge peste măsură și va fi înfundat. Dar renunțarea trebuie să fie bruscă și definitivă.

„Sigur, nu e cea mai medicală recomandare, dar să reziste o prioadă de timp. Există și tablete care conțin pseudoefedrină, care este un decongestiv și care-i poate ajuta și le poate lăsa nasul „să respire" adică fără aceste picături", arată alergologul.

Ce spray-uri vă ajută să scăpați cu adevărat de rinita alergică dată de alergia la ambrozie, aflați pe DCMEDICAL.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel