Data publicării:

Deodorantul, noul drog al adolescenților? O noua provocare virală pe TikTok face victime în rândul tinerilor

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Se numește "chroming challenge" și se practică în rândul adolescenților din întreaga lume.

Mai nou, tinerii se droghează cu deodorant, scrie nationalpost.com.

Ce este Chroming Challenge

Chroming challenge este o provocare periculoasă în care participanții își propun să obțină o senzație de euforie inhalând substanțe chimice, cum ar fi deodorantele sau alte spray-uri aerosolizate care conțin substanțe precum gazul de butan sau propan. Aceste substanțe pot produce o intoxicație rapidă și periculoasă atunci când sunt inhalate, ducând la o varietate de efecte adverse, inclusiv pierderea cunoștinței, daune cerebrale, convulsii, comă și chiar deces.

Chroming challenge-ul a devenit o preocupare majoră pentru autorități și comunități din întreaga lume, deoarece riscurile asociate cu această practică sunt extrem de grave și pot avea consecințe fatale.

O nouă tendință online a captat rapid atenția tinerilor și s-a răspândit cu o viteză uluitoare. Adolescenții recurg frecvent la un mod periculos de a obține o senzație de euforie: inhalarea deodorantului. Această practică a devenit tot mai populară în rândul tinerilor, care își propun să atingă o stare de plăcere. Potențial fatală, însă!

Este și motivul pentru care toate clipurile cu provocări de tip chroming de pe Tik Tok și YouTube au fost înlăturate.

Sfârșit tragic

Din păcate, în trecut, o fată în vârstă de 13 ani din Australia, aflându-se în casa unei prietene, a acceptat provocarea. În doar câteva minute, starea ei s-a deteriorat rapid și a intrat în comă. Cu toate eforturile medicale depuse, părinții acesteia au luat decizia de a o deconecta de la aparatele care o țineau în viață. Diagnosticul era sumbru: creierul ei a fost grav afectat, iar medicii nu-i mai acordau nicio șansă de recuperare, potrivit hitc.com.

Această tragedie pune în evidență pericolele grave ale acestor provocări online și a comportamentului extrem de riscant pe care unii tineri îl adoptă în căutarea senzațiilor puternice.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel