Data actualizării:
Data publicării:

Denunț la DNA împotriva prinților Sturdza. Terenul ar fi fost vândut lui Schweighofer. Reacția companiei

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp

Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) a depus la începutul lunii noiembrie un denunț la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. FPAM susține că au fost retrocedări ilegale de pădure în suprafață de peste 30 de mii de hectare, inclusiv în Parcul Național Retezat, a anunțat președintele fondator al Federației, Marius Marinescu.

Acesta a precizat că datele în baza cărora a fost întocmit denunțul au fost consemnate într-un Raport al Curții de Conturi din anul 2013 și vizează reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor forestiere solicitate de moștenitorii prințului Mihail D. Sturdza, în județul Neamț, precum și o alta în Parcul Național Retezat, rezervație a biosferei UNESCO.

VEZI AICI PLÂNGEREA PENALĂ

"În nenumărate rânduri, Ion Țiriac și-a lăudat partenerii de vânătoare spunând că sunt aducători de investiții și locuri de muncă în România. Realitatea demonstrează altceva: Elan Schwartzenberg sau Prințul Dimitrie Sturdza au probleme în instanțele din România. De altfel, și raportul Curții de Conturi privind retrocedările de pădure susține că moștenitorii Prințului Dimitrie Sturdza au beneficiat ilegal de 10.707 hectare de pădure, vândute firmei austriece Schweighofer. Și în privința acestui raport, FPAM a sesizat Parchetul", a declarat Marius Marinescu pentru DC News.

Firma Schweighofer a precizat, pentru DCNews, următoarele: 

”Grupul Schweighofer nu a cumparat nicio padure de la Printul Dimitrie Sturdza. Daca a fost facuta o astfel de plangere, autoritatile vor confirma ca noi nu am avut relatii comerciale cu el. Subliniem ca Grupul Schweighofer, ca principiu, a facut intotdeauna un process de due diligence complet si cuprinzator cand a achizitionat paduri in Romania.

In acest moment, avem aproximativ 14.000 de hectare de teren forestier. Toata aceasta suprafata este gestionata sustenabil, in acord cu legislatia din Romania. Aceasta gestionare include operatiuni atente de recoltare, respectarea la detaliu a planului de management si reimpadurirea corespunzatoare.

Sprijinim in totalitate actiunile autoritatilor din Romania si ale guvernului in lupta lor impotriva taierilor ilegale.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel