Alexandru Manda, elevul denunțător al lui Mazăre: A decis să respecte legea
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Se împlinesc trei ani de când mai mulți elevi din Constanța au depus la DNA o plângere penală împotriva lui Radu Mazăre pentru că primarul de atunci al Constanței nu dorea să acorde subvenții la transport elevilor, deși legea prevedea acest lucru. La doar 10 zile după acțiune, în Consiliul Local se adopta acordarea subvențiilor. Unul dintre cei care a avut această idee a rememorat evenimentul pentru DCNews. 

Pe data de 4 februarie 2015, mai mulți membri ai Asociației Elevilor din Constanța, cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani se prezentau în față Direcției Naționale Anticorupție cu o plângere penală împotriva lui Radu Mazăre. Televiziunile  naționale au transmis acea inițiativă a unor elevi care abia intrau la liceu. 

Iată ce spune Alexandru Manda, unul dintre cei care a venit cu ideea depunerii unei plângeri la DNA. 

Reporter: Ce v-a determinat să luați o astfel de decizie, să depuneți o plângere penală pe numele lui Radu Mazăre? 

Alexandru Manda: Noi am început demersul pentru obținerea subvențiilor pentru transportul local încă din anul 2013. Am avut discuții, negocieri cu reprezentanții Primăriei Constanța, dar până în acel moment, până în 2015 el a refuzat să respecte legea. Efectiv pe față ne transmitea că nu dorește să ne acorde reducerile la transport, ba chiar adresându-ne invective și începând și o campanie de denigrare la adresa noastră. În acel moment am decis să apelăm la forța de coerciție a statului, noi fiind de bună-credință. Am sperat că statul își va face treaba și cei care încalcă legea vor plăti. Așa am ajuns la momentul depunerii plângerii penale. Apoi Radu Mazăre a decis să respecte legea și să ne acorde subvențiile.

 (w670)

Reporter:  Ce s-a întâmplat în zilele următoare? 

Alexandru Manda: Noi am depus acea plângere în speranța că se vor lua măsuri concrete. În doar 10 zile de la plângerea penală, în Consiliul Local se vota acordarea subvențiilor pentru elevi. 

Nu s-a comunicat o decizie 

Reporter: Crezi că s-a speriat de faptul că ar putea exista urmări? 

Alexandru Manda: Am depus acea plângere penală dar până acum DNA nu a comunicat o soluție în acel caz. De fapt, presiunea publică l-a făcut atunci pe Radu Mazăre să respecte legea și să ne acorde reducerile pe mijloacele de transport în comun. 

Reporter:  Ce spui de plecarea sa în Madagascar? 

Alexandru Manda: Nu vreau să mă pronunț asupra fugii sale în Madagascar. Din câte știu, există și un mandat de arestare în lipsă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel