Deniile din Săptămâna Patimilor. De ce este bine să participăm la slujbe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Ron Lach)
Sursă foto: Pexels (Ron Lach)
Deniile reprezintă patimile Mântuitorului și au loc în Săptămâna Mare.

Deniile reprezintă patimile Mântuitorului și au loc în Săptămâna Mare.

Săptămâna Mare, ultima săptămână din postul Paștelui, reprezintă un moment foarte important în viața fiecărui creștin, întrucât aceasta semnifică Săptămâna Patimilor lui Iisus Hristos. Tot acum au loc și deniile. Preotul Ioan Bucă a explicat ce semnifică fiecare zi din această săptămână și la ce slujbă trebuie să luăm parte, în exclusivitate pentru Spectacola.

"Săptămâna Mare nu face practic parte din Postul Paștelui, pentru că are o conotație cu totul aparte, de asta se numește și Săptămâna Patimilor. Postul este pregătitor patimilor Mântuitorului, de aceea fiecare zi are o Evanghelie, rânduială diferită, iar toate reprezintă patimile Mântuitorului.", a spus preotul Ioan Bucă, pentru Spectacola.

Lunea Mare

"În Sfânta și Marea zi Luni se va citi Evanghelia de la Matei. Se va citi aici despre fățărnicia fariseilor, pentru că cel mai mult Mântuitorul a fost urmărit de farisei. Trebuie să ne ferim de farisei, adică de invidia, răutatea și fățărnicia lor. Ei se arătau evlavioși, dar în inimă era plin de necredință, ură, la adresa lui Hristos.", a declarat preotul.

Marțea Mare

"În Marțea Mare se va citi Evanghelia cu cele 10 fecioare, care au ieșit în întâmpinarea lui Hristos, dar cinci dintre ele au rămas în afara ușii Împărăției Cerurilor, pentru că nu aveau suficientă credință. Cu o singură faptă bună nu ne putem mântui, de aceea trebuie să adunăm mai multe în candela noastră. Tot azi se citește Evanghelia judecății de apoi, adică venirea Mântuitorului ca Judecător.", a mai spus acesta.

Miercurea Mare

"Miercuri se citește Evanghelia cu femeia păcătoasă, care s-a ținut de mântuitor, iar în momentul în care Dumnezeu a intrat în casa lui Simon cel Lepros, pe care El l-a vindecat de lepră, a intrat și ea în casa fariseului. Ea și-a recunoscut păcatele și i-a uns capul și picioarele Mântuitorului cu mir de mare preț. Miercurea mai este ziua trădării, a vânzării lui Hristos. Miercuri seara, la Denii, se citește Evanghelia pregătirii Cinei cea de Taină.", a continuat el.

Citește continuarea pe Spectacola

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel