Data actualizării:
Data publicării:

Demonstraţii ample în Franţa şi Italia, de 1 Mai. Cel puţin 108 ofiţeri de poliţie au fost răniţi în confruntări cu protestatarii - Video

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Sute de demonstraţii au avut loc ieri, de 1 Mai, în Franţa, în sprijinul drepturilor angajaţilor şi în semn de protest faţă de noua lege a pensiilor, promulgată recent de preşedintele Emmanuel Macron.

Sindicatele spun că numai la Paris au ieşit în stradă peste o jumătate de milion de oameni, dar Ministerul de Interne estimează participarea la nivel naţional de aproximativ 800.000 de persoane. La Paris sau Lyon au fost şi incidente, iar mai mult de 300 de persoane au fost reţinute. Au fost răniţi zeci de poliţişti şi jandarmii.

Mii de persoane au manifestat ieri şi în Italia, în oraşe precum Torino sau Roma, în contextul în care Guvernul s-a reunit pentru a adopta un amplu pachet de reforme chiar despre piaţa muncii. Măsurile sunt menite să scadă şomajul, reduc anumite contribuţii plătite de angajaţi, dar în acelaşi timp duc la dispariţia unor ajutoare sociale.

Cel puţin 108 ofiţeri de poliţie au fost răniţi în confruntări cu protestatarii în Franţa

În Franţa cel puţin 108 ofiţeri de poliţie au fost răniţi în confruntări cu protestatarii care au manifestat împotriva reformelor pensiilor, a declarat ministrul de interne francez. Gérald Darmanin a mai precizat că 291 de persoane au fost arestate în timpul protestelor.

Sute de mii de francezi au luat parte la demonstraţiile de 1 mai împotriva reformelor preşedintelui Emmanuel Macron. Prim-ministrul Elisabeth Borne a scris pe Twitter că violenţa este "inacceptabilă", remarcând totodată "mobilizarea responsabilă şi angajamentul" celor care au manifestat paşnic.

Ministerul de Interne a estimat numărul total de manifestanţi la 782.000, inclusiv 112.000 în capitala Paris, dar sindicatul CGT susţine că numărul este de trei ori mai mare, scrie Rador.

Video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel