Democrații americani, între ciocan și nicovală. Chirieac: Nu există precedent cu retragerea unui candidat. Este probabil ca Biden să piardă la scor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Analistul de politică externă Bogdan Chirieac a discutat despre decizia grea pe care vor trebui să o ia democrații în vederea alegerilor din 5 noiembrie din SUA.

Analistul de politică externă Bogdan Chirieac a pus în balanță opțiunile pe care le are în acest moment Partidul Democrat în contextul dezbaterii recente dintre Joe Biden și contracandidatul său republican, Donald Trump.

Un dezastru pentru Biden

„Presa americană, inclusiv cea de orientare democrată, apreciază dezbaterea drept un dezastru pentru președintele Joe Biden. Există foarte multe voci în toată presa anglosaxonă, deci și în presa britanică, care i-ar cere lui Joe Biden să se retragă la Convenția Democrată din 21-22 august și să deschidă calea unui alt candidat democrat pentru alegerile din 5 noiembrie.

Tocmai acum, influenta publicație The Hill de la Washington, citând un oficial al campaniei lui Joe Biden, ne anunță că președintele Joe Biden nu se va retrage din cursă. La începutul anului au avut loc alegerile primare în interiorul partidelor mari din SUA în toate statele, în cadrul cărora s-a desemnat candidatul.

Practic, nu există precedent cu retragerea unui candidat care a câștigat «The Primaries», mai ales că este președinte în funcție. În acest context, este foarte probabil ca președintele Joe Biden să piardă la scor. Este un mare semn de întrebare, mai ales că la începutul lunii iulie ar trebui să se pronunțe condamnarea împotriva lui Donald Trump care poate merge inclusiv la închisoare cu executare, chiar dacă este puțin probabil”, a transmis Bogdan Chirieac la România TV, sâmbătă dimineață.

România, fără efecte simțitoare în cazul victoriei oricăruia dintre candidați

„Aceste tulburări din SUA nu fac bine lumii civilizate. Pentru noi, pentru România, indiferent de cine este președinte, politica noastră față de SUA ar trebui să rămână exact aceeași. De unde ne aflăm noi, America este la fel de măreață, de frumoasă, de bună. Este partenerul nostru strategic”, a conchis analistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel