Demisie Popa. Popescu: Să vă fie rușine! Sentință cu executare!
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Profesorul universitar și fondator al UNITER, Marian Popescu, a explicat că motivul demisiei ministrului Educației, Valentin Popa, este în sine o ironie în condițiile în care fostul demnitar s-a remarcat prin greșeli grave de limba română.

"Demisia ministrului Educației, ca răspuns la poziția UDMR care l-a acuzat de decizia greșită privind predarea limbii române la clasele cu limba de predare maghiara, dă satisfacție. Cui? Ministrului, în primul rând, care se poate lăuda, el, cel mai agramat ministru al Educației post'89, la concurență cu Liviu Pop, că pleacă glorios din scaun, în anul Centenarului, ținând sus steagul românismului (analfabet, pseudointelectual) în fața dușmanului maghiar.

Să vă fie rușine, domnule Popa! Vă urez să mergeți la o școală ajutătoare cu predare în limba română, pe tot parcursul vieții. Sentință cu executare", a scris Popescu pe Facebook. 

Ordonanța care a suparat UDMR-ul

Demisia lui Popa de la Minsterul Educației a fost văzută ca urmare a conflictului generat cu UDMR-ul din cauza unei ordonanțe de urgență care interzicea învățătorilor să predea limba română în școli dacă nu aveau studii superioare în limba română.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel