DEMISIE la vârful Senatului. Marius Obreja a fost ales în locul său
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
agerpres_7551102
agerpres_7551102

Un om politic important din PSD a demisionat, marți, din vârful Senatului, după ce luni Călin Popescu Tăriceanu a fost ales președinte, cu susținerea noii alianțe politice. În locul lui a fost numit, printr-o decizie rapidă, candidatul PNL pentru șefia Senatului, Marius Obreja

Florin Constantinescu a ales să-și dea demisia, potrivit lui Cristian Dumitrescu, vicepreşedinte al Instituţiei, scrie Agerpres, citat de Antena 3.

"Prin schimbarea preşedintelui Senatului, în regulament se spune că se reconfigurează structura biroului (Biroului Permanent n.r.) în funcţie de persoana care este aleasă în această calitate din rândul senatorilor. A trebuit să schimbăm structura Biroului Permanent în ceea ce priveşte calitatea unui vicepreşedinte. Vă anunţ că domnul preşedinte Constantinescu a demisionat din funcţia de vicepreşedinte, iar grupul PNL a propus şi va susţine în Plen alegerea unui vicepreşedinte senator din partea acestui grup", a spus Dumitrescu la finalul şedinţei Biroului Permanent.

Senatorul Marius Obreja a fost ales, marți, vicepreședinte al Senatului. El a primit 115 voturi pentru și două împotrivă, scrie Agerpres.

"Având în vedere demisia domnului Florin Constantinescu din funcția de vicepreședinte al Senatului, înregistrată la Biroului Permanent de astăzi, luăm act de vacantarea funcției de vicepreședinte și urmează să procedăm la alegerea unui nou vicepreședinte al Biroului Permanent al Senatului. Această funcție revine grupului parlamentar al PNL conform negocierii dintre grupurile parlamentare. Propunerea nominală pentru funcția de vicepreședinte a fost făcută de domnul senator Pașca Liviu, vice-liderul grupului parlamentar PNL", a precizat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel