Demisie la vârf în UDMR, după un scor de 38%
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
UDMR
UDMR
UDMR a obținut în Mureș 38% din voturi. 

A doua zi, liderul UDMR Mureş, Brassai Zsombor, a demisionat din funcţi. Conducerea interimară urmând să fie asigurată de Peter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean.

”Peter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, va prelua temporar funcţia de preşedinte al organizaţiei UDMR din judeţul Mureş. Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, l-a desemnat să preia acest interimat, după ce Brassai Zombor a demisionat de la conducerea organizaţiei, la data de 12 decembrie. Preşedintele CJ, Mureş, Péter Ferenc, desemnat să asigure interimatul filialei judeţene, consideră că UDMR Mureş trebuie să parcurgă un proces corect şi eficient de autoevaluare internă, în vederea continuării misiunii asumate, de reprezentare a intereselor, într-un mod demn de rezultatele bune obţinute la alegeri. În calitate de preşedinte interimar al organizaţiei, Peter Ferenc i-a mulţumit lui Brassai Zsombor pentru activitatea depusă. Adunarea generală judeţeană în care va fi desemnat noul preşedinte a organizaţiei va avea loc la începutul anului viitor”, precizează un comunicat de presă al UDMR Mureş.

Alegeri în ianuarie în UDMR

Peter Ferenc a afirmat, pentru Agerpres, că ”domnul Brassai a demisionat astăzi, însă motivele nu le pot spune, nefiind precizate, de aceea cred că este vorba de motive personale. Primul pas, după această demisie, este organizarea de alegeri în prima parte a lunii ianuarie, astfel încât să avem un preşedinte ales pe următorii patru ani. Acesta, alături de noua echipă de parlamentari, va începe să construiască astfel încât UDMR Mureş să îşi recâştige poziţia pe care a avut-o în cadrul UDMR”. 

Brassai Zsombor ar fi avut, în ultima perioadă, o popularitate tot mai scăzută în rândul organizaţiei, fapt dovedit şi de desemnarea sa pe ultimul loc pe lista de candidaţi pentru Senat, care s-a făcut prin vot al delegaţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel