Demisie în masă din PNL. Se încearcă dizolvarea Biroului Județean. Manevra lui Sighiartău și Morar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam Photos / Ilona Andrei
Mai mulți membri ai organizaţiei judeţene PNL Bistriţa-Năsăud au demisionat din funcţiile deţinute în Biroul Politic Judeţean (BPJ) al partidului.

Deputaţii Robert Sighiartău şi Diana Morar, precum şi opt primari, membri ai organizaţiei judeţene PNL Bistriţa-Năsăud, au demisionat din funcţiile deţinute în Biroul Politic Judeţean (BPJ) al partidului, în încercarea de a dizolva acest for şi de a-l înlocui din funcţia de preşedinte al filialei pe Ioan Turc, cel care, după numai un mandat la conducerea Primăriei Bistriţa, a pierdut alegerile locale în faţa candidatului PSD.

Informaţia a fost confirmată marţi, pentru Agerpres, de către deputata Diana Morar, care a precizat că, pe lângă cei doi parlamentari ai PNL Bistriţa-Năsăud, pe lista demisionarilor se află cei doi prim-vicepreşedinţi, Dorin Vlaşin (primarul oraşului Năsăud) şi Cătălin Bota (primarul oraşului Sângeorz-Băi), şi mai mulţi vicepreşedinţi ai filialei şi că, potrivit statutului partidului, demisia a mai mult de jumătate dintre membrii BPJ duce la dizolvarea întregii conduceri judeţene a partidului.

Marţi, la ora 18,00, europarlamentarul Daniel Buda, cel care a preluat coordonarea filialei PNL Bistriţa-Năsăud în data de 9 august, în urma unei vizite în judeţ a liderului PNL Nicolae Ciucă, se va întâlni cu Ioan Turc şi susţinătorii lui.

"Nu a fost dizolvată de drept nicio conducere"

Potrivit Dianei Morar, cei care au demisionat nu se vor prezenta la această şedinţă, pentru că nu mai deţin nicio calitate în BPJ.

Într-o postare pe pagina de socializare a PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc a susţinut că o parte dintre cei care şi-au înaintat demisiile s-au răzgândit, astfel că, în opinia sa, "nu a fost dizolvată de drept nicio conducere".

Potrivit unor surse politice, miza principală a acestor mişcări din rândul PNL Bistriţa-Năsăud o reprezintă desemnarea candidaţilor pentru alegerile parlamentare. 

Manevra din iunie

În luna iunie, apăruse, într-o anumită parte a presei, informația pe surse că membrii PNL cer separarea de PSD și ieșirea de la guvernare.  Așa a început povestea inițială. Apoi a ieșit Robert Sighiartău, deputat PNL, pe față... nu doar pe surse... și așa s-a aflat „cine erau” membrii PNL care cereau separarea. În speță... doar unul care nu poate ieși din discuția străveche stânga / dreapta, pe ideea „dreapta e bună / stânga e nasoală”, adică Robert Sighiartău.

Dar de ce acționează așa Robert Sighiartău? Am discutat, atunci, cu jurnalistul Val Vâlcu acest subiect. Ziaristul a avut și o explicație. Este foarte simplu: Pentru a-și ascunde eșecul de la Bistrița. El a condus lista spre eșec. PNL a pierdut Primăria Bistriţa în faţa PSD. De asemenea, Radu Moldovan (PSD) a câștigat șefia Consiliului Județean, acolo unde a candidat și Robert Sighiartău (PNL).

Emil Radu Moldovan și-a asigurat încă un mandat în fruntea Consiliului Județean, cu 52% dintre voturi. Robert Sighiartău – candidatul PNL – a obținut aproximativ 33,5%. Ovidiu Florean (AUR) a bifat 6%, Ionuț Simionca (Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei) – peste 5%. Lorant Sas (REPER) și Mircea Taloș (PNȚMM) au luat aproximativ 1% dintre voturi.

Rezultatele arată că oamenii nu mai votează în funcție de stânga sau dreapta. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel