Demisie de top în FBI: Acuzații de dezinformare și obstrucționarea investigațiilor care îl vizau pe Hunter Biden, fiul președintelui SUA
Autor: Elena Didila | Publicat pe: 30 aug 2022, 10:28
WhatsApp
Sursa Foto YouTube Fox News
Sursa Foto YouTube Fox News
Un agent de top  al FBI de la biroul de teren din Washington ar fi demisionat săptămâna trecută din postul său, după ce a ce a fost acuzat că l-a ajutat pe Hunter Biden în investigațiile penale legate de laptopul său și de afacerile sale.

Timothy Thibault, un agent special asistent FBI responsabil, ar fi fost forțat să plece după ce a fost acuzat de părtinire politică în gestionarea anchetelor care îl implicau pe fiul președintelui Biden, au declarat luni surse pentru Washington Times citat de NY Post.

Thibault era deja în concediu de o lună după ce republicanul de vârf din Comitetul Judiciar al Senatului, Chuck Grassley (R-Iowa), a început să-și manifeste îngrijorări cu privire la afirmațiile denunțătorilor conform cărora FBI și-a obstrucționat propriile investigații care îl vizau pe Hunter Biden, fiul președintelui SUA, Joe Biden.

Într-o scrisoare adresată directorului FBI Christopher Wray în iulie, Grassley a spus că Thibault și analistul de informații de supraveghere al FBI, Brian Auten, ar fi fost implicați într-o ”schemă” de ”subminare a informațiilor derogatorii legate de Hunter Biden, sugerând în mod fals că este dezinformare”.

Thibault ar fi încercat, de asemenea, să elimine o cale validă de investigare a posibilei criminalități ale lui Hunter Biden până cu cel puțin o lună înainte de alegerile din noiembrie 2020, potrivit Grassley.

”Thibault ar fi ordonat închiderea chestiunii fără a furniza un motiv valabil, așa cum este cerut de liniile directoare ale FBI... și a încercat ulterior să marcheze necorespunzător problema în sistemele FBI, astfel încât să nu poată fi deschisă în viitor”, a scris Grassley.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a dezvăluit săptămâna trecută că gigantul rețelelor sociale a suprimat raportul-bombă al lui The Post, Hunter Biden, în urma unui avertisment vag al FBI despre o posibilă ”propaganda rusă” legată de alegerile prezidențiale din 2020.

Zuckerberg admite că a cenzurat povestea ”Hunter Biden Laptop” timp de o săptămână la îndemnul FBI

Zuckerberg a recunoscut acest lucru pe podcastul ”The Joe Rogan Experience”. Mark Zuckerberg a spus că a făcut acest lucru din cauza unei solicitări generale din partea FBI de a restricționa dezinformarea electorală.

În timpul podcastului, Joe l-a întrebat pe Zuckerberg cum gestionează Facebook problemele controversate... cum ar fi povestea lui Hunter Biden și dacă a fost cenzurată.

Ca răspuns, Zuckerberg a spus: ”Am luat-o pe o cale diferită de Twitter. Adică, practic, fundalul poveștii este că FBI-ul, practic, a venit la noi... la niște oameni din echipa noastră. Au fost de genul Hei, doar ca să știi... ar trebui să fii în alertă.”, scrie BBC.

Zuckerberg a recunoscut că au cenzurat povestea ”Hunter Biden Laptop” pe Facebook

Facebook nu a interzis complet partajarea articolului, ci a limitat în schimb cât de mult a putut algoritmul său timp de o săptămână, în timp ce verificatorii de fapte terți au încercat să verifice raportarea. Deci, deși oamenii puteau posta articolul și discuta despre el, era mai puțin probabil să se răspândească organic la noii utilizatori.

El a spus: ”Deci protocolul nostru este diferit de Twitter. Ce a făcut Twitter este... că nu poți distribui deloc asta. Noi nu am făcut asta. Ce am făcut noi a fost... să o transformăm în ceva de raportat ca potențială dezinformare... dezinformare importantă... și... cred că timp de cinci sau șapte zile distribuția Facebook a fost scăzută, dar oamenilor li s-a permis totuși să distribuie povestea. În principiu, clasamentul și fluxul de știri au fost puțin mai mici, așa că mai puțini oameni au văzut-o”.

Republicanii au acuzat Facebook că suprimă vocile conservatoare

Mark a concluzionat: ”Ne-am gândit că, hei, uite dacă FBI-ul, pe care eu îl consider o instituție legitimă în această țară, vin la noi și ne spun că trebuie să fim vigilenți în legătură cu ceva, atunci vreau să iau acest lucru în serios”.

Potrivit New York Post, peste 50 de foști înalți oficiali ai serviciilor de informații au semnat o scrisoare care susținea că povestea laptopului ”are toate caracteristicile clasice ale unei operațiuni informaționale rusești”.

Zuckerberg regretă alegerea de a cenzura povestea ”Hunter Biden Laptop”

Ulterior, Zuckerberg și-a exprimat regretul pentru că a luat această decizie. El a spus: ”Da, e nasol... s-a dovedit că, după ce s-au uitat la asta, nimeni nu a putut spune că este fals... Cred că e nasol, deși, în același mod, probabil că, având să treci printr-un proces penal, dar să fii dovedit nevinovat în cele din urmă este nasol”.

Povestea ”Hunter Biden Laptop”

În 2020, New York Post a făcut o expunere care a dezvăluit existența a zeci de mii de e-mailuri între fiul lui Biden, Hunter, și asociați de afaceri din Ucraina. New York Post, în expunere, a susținut că e-mailurile au dezvăluit modul în care fiul lui Biden și-a folosit accesul politic în relațiile sale de afaceri în străinătate.

Povestea a fost publicată cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale dintre Joe Biden și Donald Trump, pe care Joe Biden le-a câștigat.

Acesta a susținut că un laptop, abandonat într-un atelier de reparații de Hunter Biden, conținea e-mailuri care includeau detalii despre Hunter care i-a prezentat tatălui său un magnat al energiei ucrainene și aranja o întâlnire. În mod critic, a alimentat acuzații de lungă durată despre corupție din partea lui Joe Biden pentru a asigura succesul afacerilor fiului său în Ucraina.

În acest context, povestea New York Post, bazată pe date exclusive la care nicio altă agenție de presă nu a avut acces, a fost întâmpinată cu scepticism - și cenzurată de rețelele de socializare.

Cu trei săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din SUA, editorul de opinie al New York Post, Sohrab Ahmari, a dezvăluit că Twitter nu îi mai permite să posteze articole care detaliază ”corupția unui candidat la președinție al unui partid major, Biden”.

După ce Twitter nu a permis articolul din New York Post despre Biden, președintele american Donald Trump a accesat Twitter și a scris: ”Atât de groaznic încât Facebook și Twitter au eliminat povestea e-mailurilor ”Smoking Gun” legate de Sleepy Joe Biden și fiul său, Hunter, în @NYPost. Este doar începutul pentru ei. Nu există nimic mai rău decât un politician corupt”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?