Demisia lui Botiș este o recunoaştere a unei greşeli, afirmă Antonio Momoc
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Demisia lui Ioan Botiş de la portofoliul Muncii, venită în urma  unui conflict de interese,  încercâ să mai salveze din imaginea, şi aşa  şifonată a PDL.

129Lector dr. Antonio Momoc a declarat pentru dcnews.ro că plecarea lui Botiș nu schimbă cu nimic imaginea partidului.

”Decizia lui Botis de a demisiona nu schimbă cu nimic imaginea Partidului Democrat Liberal. Dimpotrivă, această demisie confirmă încă odată că Traian Băsescu este cel care conduce tot. Botiș a renunțat la conducerea ministerului după o întâlnire cu președintele. Această demisie este o recunoaștere, cu întârziere, a unei greșeli.”

În ceea ce privește numirea lui Boc ca ministru interimar al Muncii, Antonio Momoc a spus că este o numire penibilă.

”Încep să cred că Boc se pricepe la toate. Ar trebui să fie numit în fruntea tuturor ministerelor, mai puțin cel al Elenei Udrea, pentru că acolo nu se poate. Să fim serioși, numirea lui Emil Boc în fruntea Ministerului Muncii este penibilă.”

Ioan Botiş, ministrul Muncii, a anunţat la începutul acestei săptămâni, că ar putea să îşi dea demisia în urma conflictului de interese. Soţia ministrului, Ligia Botiş, este consilier la Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa,firmă care se ocupă de medierea, formarea şi consilierea profesională, activitate asimilabilă oricărui centru AJOFM. Asociaţia are sediul la aceeşi adresă la care Ioan Botiş a declarat că deţine un imobil și a primit recent peste 500. 000 euro fonduri de la Guvern şi UE.

"În primul rând, vreau să - mi cer scuze pentru întârzierea de o zi a prezentării demisiei mele. Astăzi, cu această mică întârziere şi cu scuzele de rigoare, îmi prezint demisia. La baza demisiei, stau motive de moralitate. Consider că este o demisie de onoare. Îmi cer scuze cetăţenilor în calitate de ministru. Hotărârea mea era luată de ieri, dar am aşteptat să pot discuta şi cu domnul preşedinte, care este plecat în Azerbaigian", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel