Data publicării:

Demisia Gabrielei Firea. Chirieac: Este un gest normal care trebuia făcut cu multă vreme în urmă. Funcția cea mai importantă este cea de președinte al Organizației PSD București

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la Antena3 CNN unde a vorbit despre demisia Gabrielei Firea. 

„Demisia din Guvern este un gest normal care trebuia făcut cu multă vreme în urmă. Eu personal nu am crezut că distinsa doamnă Firea își va da demisia, așa am crezut eu. Și nici că partidul o va putea demite. A ales acest lucru, dar și-a păstrat o componentă extrem de importantă, mult mai importantă decât componenta guvernamentală, dânsa a spus: „Îmi dau demisia pe o perioadă limitată din funcția de președinte al PSD București”.

Între funcția de președinte PSD București și funcția de ministru, funcția cu adevărat importantă este cea de președinte PSD București.”, a spus Bogdan Chirieac.

Analistul politic a fost întrebat dacă crede că Gabriela Firea va mai candida la alegerile interne pentru șefia Organizației PSD București.

„Dacă dânsa a spus că se suspendă pe o perioadă limitată, îmi imaginez că dorește să candideze, altfel ar fi demisionat total din funcția de președinte al PSD București. Această funcție, din punct de vedere politic, este mult mai importantă decât funcția de ministru.

Dansa a luat această decizie. Numai dânsa, în opinia mea, putea să ia decizia fiindcă partidul nu cred că avea capacitatea de a o demite pe domnia sa.”, a spus Bogdan Chirieac. 

Bogdan Chirieac a fost întrebat dacă Gabriela Firea mai are vreo șansă să fie candidatul PSD la Primăria Capitalei anul viitor.

„Sigur că da. Deci funcția cea mai importantă de unde doamna Firea nu a demisionat, funcția autentică, este cea de președinte al Organizației PSD București.

Cine o poate împiedica pe doamna Firea să candideze la București și oamenii care au votat-o până acum, de ce credeți dumneavoastră că mulți sunt apropiați ai dânsei? Că și-a schimbat votul.

În plus, a spus: „Mă suspend pe o perioadă limitată” . Funcția de prim-vicepreședinte al partidului fără funcția de președinte la  București nu are nicio relevanță.

Președintele unei organizații are ultimul cuvânt și în ceea ce privește alcătuirea listelor de parlamentari, candidatura, în cazul de față, la Primăria Generală a Capitalei, a primăriilor de sector.

Nu văd, în momentul acesta, și probabil că doamna Firea nu vede vreun impediment să candideze la Organizația PSD București.” , a spus Bogdan Chirieac la Antena3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel