Delta Văcărești, la un pas să fie declarată Parc Natural
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Consilierii generali ai Capitalei au avut marți pe ordinea de zi un proiect care prevede avizarea administrativă a zonei naturale formate în jurul Lacului Văcăreşti din Capitală, care ar putea deveni parc natural. Acesta ar trebui să fie ultimul pas înainte de hotărârea de Guvern care ar putea face din Delta Văcărești arie protejată de interes național.

Pentru ca Parcul Văcăreşti să obţină statutul de arie naturală protejată de interes naţional este necesară o hotărâre de guvern care să cuprindă atât Studiul de Fundamentare Ştiinţifică şi avizul Academiei Române, cât şi hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, scrie Mediafax. Conform proiectului de hotărâre de pe site-ul CMGB, avizul favorabil din partea Academiei Române a fost acordat în data de 24.05.2013.

Vezi și: Românii pot avea o a doua Deltă, dacă obligă Guvernul să acționeze - GALERIE FOTO

 

Statutul de arie naturală protejată ar contribui la conservarea unor habitate naturale importante şi la menţinerea caracterului peisagistic şi recreativ.

„Zona naturală situată pe arealul Lacului Văcăreşti, cu o suprafaţă de 183 de hectare pe teritoriul Sectorului 4, cuprinsă între Calea Văcăreşti, Şoseaua Olteniţei, Şoseaua Vitan-Bârzeşti şi Splaiul Dâmboviţei, a favorizat apariţia unui ecosistem natural, specific unei delte, cu o vegetaţie cuprinzând sute de specii de plante şi o bogată diversitate avifaunistică”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre, care poate fi consultat integral aici.

Citește și: Până și bulgarii stau mai bine. Vezi galeria foto. Ce pot face românii ca să aibă o capitală de nivel European

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel