Delta Dunării, zona din România unde turismul a explodat. Coțofan (ANM): De ce e lumea atrasă de acest loc
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Dumitru Marius Coțofan, director regional al Administrației Naționale de Meteorologie, a spus care este zona din România în care turismul a explodat.

Chiar dacă este o destinație destul de scumpă în comparație cu alte locuri din România, Delta Dunării a reușit să atragă foarte mulți turiști în ultimul an, iar acest lucru a fost expus de Dumitru Marius Coțofan, director regional al Administrației Naționale de Meteorologie.

„Care ar fi cea mai bună regiune din țară, din punct de vedere al climatului? Mie, de exemplu, mi s-a părut că zona Timișoarei ar fi, unde am copilărit“, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu.

„Din punct de vedere al climatului, vara toată lumea fuge spre mare și spre Delta Dunării. Mai ales după această pandemie, care a durat 2-3 ani, explozia turismului în Delta Dunării este extraordinară, chiar dacă este o destinație scumpă. În plus, trebuie să ne gândim că intrăm într-o rezervație.

Dacă atunci când mergem în străinătate plătim pentru orice acces, trebuie să ne gândim că și în Rezervației Biosferei Delta Dunării trebuie să intrăm cu mult respect. Din acest punct de vedere, clar că zona de sud-est a țării este favorabilă foarte mult turismului. Chiar și pe litoral este foarte bine, deși mai sunt cârcotași și spun că poate nu este la cel mai înalt nivel și încă mai avem de învățat. Este adevărat, dar e o zonă favorabilă turismului“, a punctat Dumitru Marius Coțofan.

„Am copilărit la Timișoara și părea o climă mai blândă. Iernile nu erau aspre, verile nu erau tropicale“, a mai spus Val Vâlcu.

„Așa este, dar iarna asta au fost și acolo niște episoade de viscol și zăpadă, ceea ce noi, în Dobrogea, nu am avut“, a completat directorul ANM.

CITEȘTE ȘI      -     Vremea în weekend și de 1 Mai. Coțofan, ANM, vești bune pentru zona de litoral și Deltă: Explozie fantastică

De curând, într-un alt interviu pentru DC News, Corina Martin, preşedintele de onoare al Asociaţiei Patronale RESTO Constanţa şi Secretar General al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR), a spus că Delta Dunării este destinația „de smarald“ a României. De asemenea, ARBDD a confirmat că numărul turiștilor care au vizitat Delta Dunării în anul 2022 a fost cu 3% mai mare decât anul precedent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel