Delir la Ministerul Sănătății: un document halucinant despre privatizarea Asigurărilor de boală și plata tratamentelor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
facsimil-ms
facsimil-ms

De Ce News a intrat în posesia unui document halucinant, care demonstrează ce se află în mintea celor care conduc Ministerul Sănătății. În esență, secretarul de stat Cristian Anton Irimie, numit de PDL, cheamă șefii Comisiilor de specialitate la discuții cu o echipă de consultanți internaționali. Consultanții vor decide ce tratamente vor fi acoperite de Asigurări și ce tratamente vor fi plătite din buzunar sau de către firme private de asigurări, de la 1 ianuarie 2012.

[caption id="attachment_113781" align="alignleft" width="300" caption="click pe foto pentru a citi documentul"][/caption]

Trecem peste greșeli cum ar fi ”complectate”, în loc de ”completate”. Intervalul mult prea scurt alocat discuțiilor, în cazul unui subiect de asemenea gravitate ( doar două ore, în care  ar trebui să se facă auzită părerea a zeci de specialiști, ca și propunerile consultanților britanici) și-ar putea găsi explicații. Astfel, autoritățile vor putea spune că urmează alte întâlniri, că nu se dă specialiștilor mutarea în plic, ci vor fi acceptate opinii trimise în scris etc.

Delirul oficialilor MS nu are, însă, nevoie de explicații, ci de tratament. Din document  ar rezulta că obiectivul actualei Puteri nu este vindecarea bolnavilor/salvarea de vieți omenești, ci ”asigurarea echilibrului între venituri și cheltuieli, pentru eliminarea surselor de alimentare a arieratelor din Sănătate”. De asemenea, s-ar putea înțelege că întoarcerea la perioada comunistă ar reprezenta un lucru bun, din păcate obiectivul fiind imposibil de atins. ”Este o realitate faptul că România nu a putut nici în trecut, nu poate nici acum și nici în viitorul imediat să susțină actualul pachet de beneficii atot-cuprinzător, moștenit din perioada comunistă”. În facsimil se vede ce își propune să facă Ministerul Sănătății. Care sunt șansele de reușită ale unui demers coordonat de autorii acestei invitații... pot aprecia toți cei care citesc documentul.

Citeşte şi:

Modelul olandez din sănătate dorit în România: Toată lumea va plăti contribuţia pentru serviciile medicale

Vaccinul antigripal de la Institutul “Cantacuzino”, refuzat la plată de către de Ministerul Finanțelor

Adrian Streinu-Cercel: Sunt necesari aproape doi ani pentru realizarea unei agenţii pentru Evaluarea Tehnologiei Medicale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel