Delicii la Rompetrol. Prințesa Polonic și Ana Iorga au inventat sandvișuri românești
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Rompetrol a organizat un eveniment special de 1 Decembrie și a oferit clienților produse tradiționale.

Prințesa Polonic, echipa povestașilor, istoricul Filip Iorga și jurnalista Antena 3 Ana Iorga au inventat sandvișuri românești, au povestit despre istoria acestui preparat și i-au răsfățat pe copiii sibieni.

"Rompetrol ne-a invitat la Sibiu, de 1 decembrie, să facem sandvișuri. Asta și pentru că în magazinele hei din stațiile Rompetrol au introdus această experiență senzorială, cu gust și miros, cea a sandvișurilor. Cei de la Rompetrol au vrut să fie în centrul țării și noi am fost foarte încântați să venim la Sibiu. Anca, Prințesa Polonic, care este parte a Asociației Povestașii, s-a gândit să gândit să și inventeze niște rețete pentru azi, cu ingrediente tradiționale", arată Mădălina Codreanu, din partea Asociației Povestașii. 

"Ne-am gândit să povestim istoria sandvișului. Istoria poate fi povestită oriunde. Copiii care au venit astăzi, după cum vedeți, sunt extrem de receptivi la istorie. Nu au parte de istorie «altfel» povestită prea des. E primul nostru eveniment la Sibiu, dar vom mai veni, căci avem proiecte pe care le desfășurăm chiar în săptămânile viitoare", mai arată Mădălina.

Salam de Sibiu, fasole bătută, varză murată

Printre rețetele de sandvișuri gândite de Prințesa Polonic pentru evenimentul Rompetrol de 1 decembrie se numără cel cu slănină și ceapă, cel cu cârnăciori și salată de varză, cu busuioc și roșii, dar și un sandviș cu salam de Sibiu și brânză de Ibănești.

Cel mai îndrăgit de copii a fost sandvișul cu salam. "N-a fost o surpriză pentru mine că majoritatea copiilor au vrut sandviș cu salam de Sibiu. Am o fetiță de doi ani și jumătate, căreia i-am dat mâncare foarte sănătoasă și pe care am ferit-o de mezeluri până a descoperit salamul de Sibiu. Este absolut înnebunită și mie îmi place foarte mult, așa că mai mâncăm câteodată. Eu cred într-o alimentație echilibrată, nu sunt genul de persoane care să meargă la extreme", explică Anca, Prințesa Polonic.

De altfel, și reprezentanții Rompetrol recunosc faptul că sandvișul cu salam de Sibiu și brânză de Ibănești este printre cele mai apreciate de către clienți. Acest sandviș se găsește în magazinele hei alături de sandvișurile cu somon, cu caprese sau cele cu șnițel de pui, printre altele.

Steaguri la fiecare alimentare

În timp ce micuții sibieni învățau și gustau din istoria sandvișului, clienții Rompetrol care au alimentat în cursul zilei de 1 Decembrie au primit și steaguri tricolore. Evenimentul cu Prințesa Polonic și povestașii a durat mai bine de o oră și jumătate.

Reprezentanții Rompetrol spun că au ales stația din Sibiu pentru organizarea acestui eveniment, având în vedere că aceasta este reprezentativă pentru modernizarea întregului lanț cu noul concept de brand al companiei, scrie Turnul Sfatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel