Delegație de la Düsseldorf la Palatul Elisabeta
Autor: Liana Ganea | Publicat pe: 22 sep 2022, 19:24
WhatsApp
Sursa foto: Instagram
Sursa foto: Instagram
Alteța Sa Regală Principele Radu a primit la Palatul Elisabeta o delegație din partea Asociației Germano-Română Athenäum din Düsseldorf.

"În numele Majestății Sale Custodele Coroanei, Alteța Sa Regală Principele Radu a primit la Palatul Elisabeta o delegație din partea Asociației Germano-Română Athenäum din Düsseldorf, condusă de doamna Livia Grama Medilanski, președintele asociației. Printre invitați s-au numărat reprezentanți ai autorităților Landului Renania de Nord – Westfalia. Asociația are o bogată activitate culturală, istorică, economică și educațională, contribuind eficient la apropierea țărilor noastre, precum și a societății civile românești de comunitățile din Landul Renania de Nord – Westfalia" a informat Familia Regală a României pe Instagram.

Familia Regală a României a participat de-a lungul anilor la remarcabile evenimente organizate de asociație. În anul 2016, Asociația a organizat o amplă manifestare cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României.

A fost plantat Copacul Păcii în Parcul Carol I

Miercuri, 21 septembrie 2022, Principele Radu, colonel (r) al Armatei Române, și ES dl Andrew Popper, Președintele Consiliului Regal, s-au aflat la evenimentul solemn de plantare a Copacului Păcii, în Parcul Carol I din București, cu prilejul Zilei Internaționale a Păcii.

Alteța Sa Regală a deschis evenimentul cu un scurt discurs, în care a mulțumit pentru inițiativa de a include capitala României în șirul orașelor care găzduiesc cei 29 de copaci ai păcii din 17 țări de pe 4 continentele. Principele a subliniat rolul Asociației Servare et Manere din Slovacia în păstrarea vie a memoriei soldaților români căzuți pe pământ slovac în al Doilea Război Mondial. Copacul Păcii de la Zvolen (Republica Slovacia) a fost plantat în septembrie 2021, în memoria Regelui Mihai I al României.

Stejarul din Parcul Carol a fost plantat de copiii militarilor români căzuți la datorie în teatrele de operații. Întreg evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Asociația Voluntarilor Invictus România, aflată sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu, și cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale.

Principele Radu a oferit cadouri tinerilor prezenți la eveniment

La ceremonie au fost prezenți dl Eduard Bachide, secretar de Stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului; general-maior Cristian-Daniel Dan, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre; dl. Marek Sobola, inițiatorul proiectului Copacului Păcii. De asemenea, au participat reprezentanți din Slovacia, Austria, Australia, Franța, Noua Zeelandă, Norvegia, Liechtenstein, Germania, Polonia, Serbia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Tonga, Fiji, Ubekistan.

Copacului Păcii este un proiect internațional care ce concretizează pe promovarea prieteniei și înțelegerii între națiuni, cu scopul de a reuni oameni din întreaga lume. Proiectul comemorează nu doar sacrificiul soldaților obișnuiți, ci și victimele dezastrelor naturale și biologice. Aceste proiect se va desfășura în următorii ani în Republica Moldova, Bulgaria, Ucraina și Ungaria. În încheierea evenimentului, Principele Radu a participat la ceremonialul militar de schimbare a gărzii la Mormântul Eroului Necunoscut și a depus o floare la mormânt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?