Degringoladă la Ministerul Sănătăţii, în plină pandemie. Instituţia nu ştie despre medicii din sistem
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Foto: Karolina Grabowska - Pexels
Foto: Karolina Grabowska - Pexels
Situaţie greu de explicat la Ministerul Sănătăţii.

În plină pandemie, în poate cel mai important minister în actuala situaţie epidemiologică lucrurile sunt departe de a fi în ordine. Instituţia nu are nici măcar o bază de date a cadrelor medicale care profesează în ţară şi le dă acestora mailuri să îi întrebe dacă lucrează. 

Un ultim exemplu ne-a fost dat de către un medic care profesează de ani  buni însă care a primit de la Ministerul Sănătăţii un mail în care este întrebat ceva de genul "ce mai face din punct de vedere profesional" şi i se spune că figurează în sistem ca şi candidat fără post. Culmea, persoana respectivă lucrează chiar în prima linie, fiind, potrivit propriilor declaraţii, medic ATI din anul 2016, obţinând postul în anul 2015.

"Având în vedere contextul actual al pandemiei SARS CoV-2, vă rugăm să ne comunicaţi în timp cât mai scurt care este statutul profesional al dumneavoastră la momentul prezent, adică dacă se menţine statutul dumneavoastră FP, sau dacă la acest moment sunteţi într-o formă contactuală de exercitare a profesiei, cum ar fi: CM cu durată nedeterminată, CM cu durată determinată, CM cu timp parţial încheiat în vederea efectuării serviciului de gardă", scrie în mailul primit de către cadrul medical care lucrează la ATI de ani buni.

Iată mailul: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel