Definitivat 2020. Primele REZULTATE la proba scrisă
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
REZULTATE DEFINITIVAT
REZULTATE DEFINITIVAT
Primele rezultate la proba scrisă a examenului de definitivat în învăţământ vor fi comunicate miercuri, potrivit calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei.

Acestea vor fi publicate în centrele de examen şi pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestaţiile se depun la centrele de examen, miercuri, după afişarea rezultatelor, şi joi, până la ora 12,00. Rezultatele finale se afişează în centrele de examen şi pe site-ul menţionat în data de 4 august. Pe 22 iulie, s-a desfăşurat proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2020.

Potrivit MEC, dintre cei 6.776 de candidaţi cu drept de participare la proba scrisă, au fost prezenţi 6.480. Din cauza unor tentative de fraudă, au fost eliminaţi opt candidaţi. Au absentat 296 de candidaţi. Conform metodologiei de concurs care permite acest lucru, 433 de candidaţi au decis să se retragă din motive personale.

În total, au fost transmise spre centrele de evaluare 6.039 de teze. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puţin 8 pentru promovarea examenului.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, cadrul didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învăţământ preuniversitar şi de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel