Data publicării:

Defilare în Piața Arcului de Triumf

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Arhiva
WhatsApp

Ceremonialul militar cu ocazia Zilei Naţionale a României, 1 Decembrie, a început, duminică, la ora 11.00, în Piaţa Arcului de Triumf. La acest eveniment au luat parte mai mulți oficiali, printre care preşedintele Traian Băsescu, premierul Ponta, preşedinţii Camerelor, preşedintele Republicii Moldova, principele Nicolae, miniştri, lideri ai partidelor.

Traian Băsescu, împreună cu Nicolae Timofti, preşedinţii Camerelor, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea, şi premierul Victor Ponta, cu miniştrii Oprea, Duşa şi Stroe au depus mai multe coroane de flori la Arcul de Triumf, în timp ce corul a intona Imnul. După aceea, a urmat un moment de reculegere pentru toți eroii de război.

La parada militară, condusă de generalul de brigadă Tomiţă-Cătălin Tomescu, au defilat detaşamente ale Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni", Batalionului 495 Infanterie "Căpitan Ştefan Şoverth", din Brigada 1 Mecanizată "Argedava", militari paraşutişti din cadrul Batalionului 630 Paraşutişti "Smaranda Brăescu", din Batalionul 17 Vânători de Munte "Dragoş Vodă" din Brigada 61 Vânători de Munte "General Virgil Bădulescu" şi un detaşament al Brigăzii de Informaţii Militare "Mareşal Alexandru Averescu".

La defilare a fost prezentată şi o replică a avionului Vlaicu II, flancat de tehnicieni de la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene Române, îmbrăcaţi în uniforme de epocă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel