Defecțiune la metrou, în staţia 1 Mai. Metrorex: Circulaţia se desfăşoară în sistem pendulă între staţiile Străuleşti – Jiului, Jiului – Gara de Nord 2
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Defecțiune la metrou, în staţia 1 Mai. Metrorex: Circulaţia se desfăşoară în sistem pendulă între staţiile Străuleşti – Jiului, Jiului – Gara de Nord 2 / Foto Facebook Metrorex
Defecțiune la metrou, în staţia 1 Mai. Metrorex: Circulaţia se desfăşoară în sistem pendulă între staţiile Străuleşti – Jiului, Jiului – Gara de Nord 2 / Foto Facebook Metrorex
Circulaţia metroului se desfăşoară în sistem pendulă, duminică după-amiază, între staţiile Străuleşti – Jiului, Jiului – Gara de Nord 2, din cauza unei defecţiuni apărute la un tren în staţia 1 Mai, anunţă Metrorex.

'Călătorii sunt anunţaţi de modificări, în staţii, prin intermediul sistemului de sonorizare şi al personalului Metrorex. Circulaţia a fost reorganizată ca urmare a unei defecţiuni minore apărute la un tren în staţia de metrou 1 Mai. Acesta va retras, iar circulaţia va fi reluată normal în cel mai scurt timp', au precizat reprezentanţii companiei.

Citește și - Miros de fum la metrou în Bucureşti. Staţiile Tineretului şi Eroii Revoluţiei, închise temporar

Compania Metrorex anunţa pe 26 mai că staţiile Tineretului şi Eroii Revoluţiei au fost închise temporar joi dimineaţă, după ce s-a simţit miros de fum în tunel. 

"Astăzi, 26 mai 2022, ora 4:45, în tunelul dintre staţiile Tineretului şi Eroii Revoluţiei, a fost sesizat miros de fum. Echipele de intervenţie Metrorex s-au prezentat imediat la faţa locului pentru remediere. Acestea au constatat deteriorarea (conturnarea) din cauza umidităţii şi a condiţiilor din tunel (praf, alte reziduri) a unui izolator aflat între şina de alimentare cu energie şi calea de rulare. Personalul Metrorex a acţionat conform procedurilor şi a sesizat ISU. Ventilaţia a fost acţionată imediat în sistem de evacuare a fumului din tunel/staţie. In scop preventiv, ISU a hotărât închiderea celor 2 staţii până la remediere. După verificări, staţiile au fost redeschise", a anunţat compania.

Potrivit sursei citate, nu au fost blocate trenuri de metrou în tunel sau călători evacuaţi.

Circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară la această oră în condiţii normale iar siguranţa călătorilor nu a fost pusă în niciun moment în pericol, a precizat compania.

"Metrorex prezintă scuze pentru disconfortul creat", spune compania, conform Agerpres. 

Marţi, 24 mai, incendiu la metrou între Universitate şi Piaţa Romană. Poliţia s-a sesizat din oficiu

Poliția Capitalei a anunțat că face cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă și neluarea și nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă, în urma incendiului care a izbucnit marți dimineață la un tren de metrou.

Potrivit Poliției Capitalei, polițiștii s-a sesizat din oficiu în urma incidentului de marți dimineață.

„Cu privire la evenimentul înregistrat în data de 24.05.2022, când un tren a rămas blocat în tunel în zona stației de metrou Piața Romană, sector 1, polițiștii Brigăzii de Poliție pentru Transportul Public s-au sesizat din oficiu și desfășoară activități investigative sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă, respectiv neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate in muncă”, a transmis Poliția Capitalei.

Conform acesteia, cercetările sunt continuate de Brigada de Poliție pentru Transportul Public, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel