Defecțiune la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Reactorul 1 va fi oprit
Reactorul 1 de la Centrala Nucleară Cernavodă va fi oprit la finalul acestei săptămâni. 

Societatea Națională Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi oprită în mod controlat, în noaptea de vineri spre sâmbătă (15-16 ianuarie 2021) pentru realizarea unor lucrări de reparație.

”Măsura vine ca urmare a apariției unei defecțiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al Unității 1. Manevrele de reducere a puterii vor începe pe data de 16.01.2021, ora 0:00. Oprirea controlată a Unității 1 CNE Cernavodă se realizează conform procedurilor aplicabile în astfel de situații și este necesară pentru a permite personalului CNE Cernavodă realizarea lucrărilor de reparație în condiții de siguranță, dat fiind faptul că fluidul de lucru (apa demineralizată) este la temperatură și presiune ridicate”, se arată într-un comunicat de presă. 

Defecțiunea nu afectează populația 

Defecțiunea apărută la circuitul tehnologic clasic al Unității 1 și lucrările de remediere aferente nu au impact advers asupra securității nucleare, mediului, personalului sau populației.

SNN va transmite comunicat de presă după finalizarea lucrărilor de remediere, la momentul reconectarii Unității 1 CNE Cernavodă la Sistemul Energetic Național.

Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 12 ian, 22:52
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro