Defecțiune la Centrala nucleară Cernavodă. Un angajat a fost transportat la spital
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O defecțiune a avut loc în această dimineață la Centrala nucleară de de Cernavodă.

SN Nuclearelectrica SA anunță faptul că în data de 15.06.2021, pe platforma CNE Cernavoda, în afara instalației nuclearo-electrice (zona non-radiologica), la stația de clorinare, au avut loc ușoare scăpări de clor ca urmare a defectării unui recipient de clor.

Situația a fost remediată imediat conform procedurilor aplicabile, iar spațiul de lucru ventilat. Un lucrător care efectua proceduri specifice la stația de clorinare și care se afla în incinta la momentul defectării, a fost transportat la spital pentru investigații, fiind în afara oricărui pericol.

Evenimentul nu a avut impact asupra securității nucleare, protecției mediului și populației. Acest incident nu a afectat operarea unităților de la CNE Cernavodă, potrivit ziarulconstanta.

Reactorul 2 al centralei de la Cernavodă va fi oprit mai mult timp decât se preconiza

SN Nuclearelectrica SA anunţă extinderea duratei programului de oprire planificată a Unității 2 CNE Cernavodă, programată pentru resincronizare la Sistemului Energetic Național duminică, în scopul remedierii unor probleme punctuale la sistemul electric, în partea clasică a centralei, potrivit Mediafax.

„Problemele punctuale au fost identificate cu ocazia testelor pentru resincronizarea la Sistemul Energetic Național, după perioada de oprire planificată începută în data de 9 mai 2021 și se află în prezent în analiza și remediere”, transmite compania. Nuclearelectrica adaugă că va reveni cu informații privind resincronizarea la SEN a Unității 2 CNE Cernavodă după finalizarea lucrărilor: „precizăm faptul că lucrările nu impactează securitatea nucleară, personalul sau populația, acestea realizându-se cu respectarea procedurilor specifice centralei”.

Soarele artificial“ al Chinei a atins 120 de milioane de grade Celsius, un nou record mondial

China a atins o nouă etapă în experimentele umanității la aparatul de fuziune al Academiei Chineze de Științe. Vineri, aparatul de fuziune al Academiei Chineze de Științe a atins 120 de milioane de grade Celsius (216 milioane de grade Fahrenheit) și s-a agățat de acesta timp de 101 secunde. Ultima oară când EAST (Experimental Advanced Superconducting Tokamak sau HT-7U) s-a ținut de o spirală plasmatică atât de mult timp a fost în 2017, dar temperatura a atins doar 50 de milioane de ° C (citește mai multe AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel