Decontarea transportului public, în continuare blocată, în ciuda asumării Guvernului. Avertismentul AEC
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Transport public
Transport public
Asociaţia Elevilor din Constanţa au anunţat că asumarea răspunderii de către Guvern pe unele pachete de legi nu asigură deblocarea decontării transportului public şi cer adăugarea în lege a corectării unor prevederi contradictorii. 

"Proiectul de lege pe care Guvernul îşi angajează răspunderea nu rezolvă problema transportului elevilor, Solicităm Guvernului să adauge în proiectul de angajare a răspunderii corectarea acestor prevederi contradictorii, astfel încât transportul elevilor să fie deblocat în mod real, nu doar la nivel declarativ", se arată într-un comunicat al AEC.

Problema transportului, amânată cu un an 

"Miercuri a fost publicată pe site-urile celor două camere ale Parlamentului proiectul de lege pe care Guvernul României îşi propune să îşi angajeze răspunderea. Scopul acestui proiect este inversarea fiecărei prevederi a OUG nr. 51/2019, care a eliminat transportul judeţean din sfera serviciilor publice. Totuşi, conform proiectului în forma actuală, transportul judeţean va reveni în sfera serviciilor publice peste un an, în acest moment el fiind desfăşurat în continuare în regim comercial", se mai arată în comunicatul AEC, citat de Agerpres. 

Cum pot fi rezolvate problemele

"Regulamentul (CE) nr. 1370/2007 prevede, la art. 5, alin. (5), posibilitatea autorităţilor competente de a lua măsuri de urgenţă în ceea ce priveşte transportul. Printre acestea se regăseşte atribuirea de urgenţă a contractelor de servicii publice. Astfel, prin acest lucru, consiliile judeţene ar putea acorda reduceri şi asigura transportul pe toate rutele inclusiv în anul în care se pregăteşte atribuirea normală", conform AEC. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel