Declic, apel la Senat: APROBAȚI proiectul!
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Sursa: Declic
Sursa: Declic
Comunitatea Declic face apel la Senatul României și la membrii acestuia pentru aprobarea unui proiect care salvează pădurile țării de „tăieri masive".

Comunitatea Declic face apel la Senatul României și la membrii acestuia pentru aprobarea unui proiect care salvează pădurile țării de „tăieri masive", se arată într-un comunicat.

„Senatorii votează, marți, un proiect de lege care interzice blocarea furtului de lemn rezultat prin tocarea arborilor tăiați ilegali. Comunitatea Declic solicită tuturor senatorilor, indiferent de culoarea politică, să voteze pentru acest proiect și să salveze pădurea

Proiectul de lege a fost depus la Parlament, ca urmare a unei petiții inițiate de Comunitatea Declic și semnate de peste 23.000 de cetățeni", transmite Comunitatea.

Ce s-a cerut în petiție

Semnatarii le cer autorităților române schimbarea definiției materialului lemnos, în Codul Silvic. Formularea din prezent presupune că tocătura de lemn nu este material lemnos. Astfel, exploatatorii pot toca cu ajutorul utilajelor copacii tăiați ilegali. „Mai apoi marfa este expediată sub prelate, fără a avea nevoie de avizele obișnuite pentru transport și vânzare de lemn".

„Facem apel la senatori să ne arate că sunt de partea pădurilor și că nu apleacă urechea la interesele mafiei lemnului. Românii au ieșit cu miile în stradă să ceară protecția pădurilor, au semnat, zeci de mii, această petiție. Votul senatorilor este un mesaj direct pentru cei 800.000 de membri ai comunității Declic, care vor ști apoi către cine să își îndrepte voturile la alegerile parlamentare", spune Antoniu Bumb, campaigner Declic.

Ce traseu are legea, în Parlament

„Proiectul de lege aflat în fața votului a fost inițiat de Senatorul USR Mihai Goțiu. După ce va trece de Senat, proiectul va ajunge, pentru votul final, în Camera Deputaților", se mai arată în comunicatul Declic.

Petiția Declic poate fi semnată AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel