Toni Greblă anunță ce-l așteaptă pe Nicușor Dan, declarat incompatibil de ANI
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Toni Greblă, prefectul Capitalei. Sursa Agerpres
Toni Greblă, prefectul Capitalei. Sursa Agerpres
ANI l-a acuzat pe Nicușor Dan de incompatibilitate, conflict de interese și abuz în serviciu.

Agenția Națională de Integritate a acuzat că ”în perioada exercitării mandatului de primar general, Dan Nicușor Daniel a exercitat și alte funcții de conducere în cadrul a patru instituții sau servicii publice, fără mandat de reprezentare”, acuză Agenția Națională de Integritate care anunță că a fost sesizată și Instituția Prefectului Municipiului București. 

Contactat telefonic de către DC News, prefectul municipiului București, Toni Greblă, a declarat:

”Am văzut și eu în spațiul public ceea ce a apărut în legătură cu starea de incompatibilitate și eventuala faptă penală comisă de Nicușor Dan în exercitarea atribuțiilor de primar general. Nu mi-a fost comunicată decizia ANI. Probabil în zilele următoare o să o primesc, o să o examinez și își va urma cursul normal. Trebuie spus că ceea ce a stabilit astăzi ANI, mai ales pe incompatibilitate, nu este definitiv, Nicușor Dan are posibilitatea să conteste în instanță. Vom aștepta să vedem care va fi parcursul acestei soluții dată de ANI și vom aplica prevederile legale atunci când va fi cazul”, a declarat prefectul municipiului București, Toni Greblă.

Cele patru instituții la care Agenția Națională de Integritate a făcut referire sunt: Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Administrația Străzilor București, ALPAB, Centrul Cultural Expo Arte.

ANI a mai sesizat Parchetul General ”cu privire la existența indiciilor” legate de săvârșirea de către Nicușor Dan a infracțiunii de abuz în serviciu și de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

”Demersurile de contestare la instanța abilitată au fost efectuate de către Direcția Juridic din cadrul Primăriei Municipiului București pentru Dan Nicușor Daniel atât în calitate de persoana fizică, cât și în calitate de primar general, documentul purtând semnatura olografă a acestuia. Amenda contravențională aplicată de către o instituție publică persoanei fizice Dan Nicușor Daniel a fost achitată de Primăria Municipiului București, iar demersurile de contestare la instanța abilitată au fost efectuate de către Direcția Juridic din cadrul Primăriei Municipiului București pentru Dan Nicușor Daniel atât în calitate de persoana fizică, cât și în calitate de primar general, documentul purtând semnatura olografă a acestuia, distinct pentru ambele calităț”, mai scrie în comunicatul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel