Declarația de beneficiar real. Adrian Cuculis: Nu poți să îngropi contribuabilul în declarații
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Facebook - Adrian Cuculis
Facebook - Adrian Cuculis
Astăzi, în urma nemulțumirilor care au apărut după ce au existat probleme la Registrul Comerțului privind declarația de beneficiar real, Guvernul a decis să amâne directiva până în octombrie 2021. Avocatul Adrian Cuculis și-a exprimat punctul de vedere, în exclusivitate pentru DC News, privitor la soluțiile complementare care pot evita birocrația în astfel de situații.

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, avocatul Adrian Cuculis a comentat introducerea declarației de beneficiar real care a cauzat o coadă imensă la Registrul Comerțului:

„Era o chestiune absolut normală în condițiile în care s-au birocratizat toate operațiunile pe directiva  asta de spălare a banilor, de combatere a spălării banilor din toată Uniunea Europeană. Avem declarație pentru beneficiarul real, declarație pentru beneficiarul profitului, declarație pentru tranzacțiile mai mari de 15.000 de euro, verificări pentru cunoașterea clientelei.

Sigur că toate lucrurile astea au dus într-o zonă în care, în loc să ajuți contribuabilul indiferent de natura ajutorului, vii și îl îngropi în mai multe declarații. E o măsură pe care nu putem să o evităm, dar trebuie să o armonizăm cumva. Ele trebuiau să fie trimise prin poștă sau încărcate prin semnătură electronică online, dar asta presupune să ai un sistem performant care să te ajute și să vină în ajutorul tău“, a precizat avocatul Adrian Cuculis.

VEZI ȘI   -  EXCLUSIV:  Declarația de beneficiar real la Registrul Comerțului. Avocatul Piperea: Suntem suspecți toți de evaziune fiscală! Nu se poate așa ceva!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel