Decizie șoc a Guvernului: GFR trebuie să achite acţiunile până luni
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Guvernul nu a prelungit, în ședința de miercuri, termenul de privatizare a companiei CFR Marfă,  astfel că până luni,  Grup Feroviar Român ar  fi obligat să achite 170 milioane euro pentru 51% din acţiuni, informează Mediafax. 

"Problema legată de o amânare a termenului de privatizare a CFR Marfă nu a figurat pe agenda şedinţei de guvern şi nici nu a fost luată în discuţie în timpul întregii şedinţe", au declarat pentru Mediafax mai multe surse.

GFR a virat, joi,  20 milioane de euro într-un cont escrow deschis la Banca Transilvania, suma reprezentând 10% din preţul de cumpărare a 51% din acţiunile CFR Marfă deţinute de stat, condiţie prealabilă pentru finalizarea procesului de privatizare. Anterior, GFR a depus o garanţie de 10 milioane euro pentru participarea la privatizare.

 Ministerul Transporturilor a elaborat un proiect de hotărâre de guvern în baza căruia termenul pentru finalizarea privatizării CFR Marfă ar urma să fie amânat până la 20 decembrie.

GFR a depus la Consiliul Concurenţei notificarea privind achiziţia a 51% din CFR Marfă. Notificarea cuprinde, printre altele, documente legate de companiile implicate în tranzacţie şi piaţa de profil.

 Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat  că o analiză obişnuită durează maxim 45 de zile dacă notificarea este completă, iar în cazul unei analize mai complicate, termenul legal este de maxim 5 luni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel