Decizie radicală în naționala de handabl după moartea lui Gheorghe Gruia
Data publicării:
Autor: Angelo Ardelean
WhatsApp
Sursă:www.adevarul.ro
Sursă:www.adevarul.ro
Federația Română de Handbal(FRH) va retrage definitiv tricoul cu numărul 10 din echipa națională, în luna ianuarie, în cadrul unei ceremonii speciale la meciul România-Finlanda de la Baia Mare, în memoria fostului mare jucător Gheorghe Gruia, decedat miercuri, în Mexic, la vârsta de 75 de ani.

Gheorghe Gruia e câștigător a două titluri mondiale, în 1964 și 1970, și o medalie de bronz la Campionatul Mondial din 1967. De asmenea, acesta este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din 1972. În competițiile de club, Gheorghe Gruia a devenit campion al Europei cu Steaua în 1968. Alături de acest club, căruia i-a dăruit întreaga carieră, a cucerit opt titluri de campion.

Gheorghe Gruia este un simbol al handbalului nu doar din România, ci de pe întreaga planetă. În 1992, el a fost numit "cel mai bun jucător al tuturor timpurilor" de Federația Internațională de Handbal. Distincția a completat cariera unică a unui jucător care a fost supranumit "mâna de aur", a handbalului românesc, se arată în comunicatul FRH, confom Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel