Decizie. Osemintele Regelui Carol al II-lea vor fi mutate
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Carol al II-lea
Carol al II-lea
Osemintele Regelui Carol al II-lea, aduse în România în anul 2003, vor fi reînhumate.

La 66 de ani de la moartea sa, Carol al II-lea își va găsi odihna lângă fiul său, Regele Mihai. Osemintele lui Carol al II-lea vor fi mutate în Noua Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeş. Ceremonia religioasă va avea loc pe 9 martie.

Vor fi oficiate două slujbe, una în vechea Mănăstire Curtea de Argeș, unde au fost înmormântați primii regi ai României, Carol I, Elisabeta, Maria și Ferdinand și o altă ceremonie în noua necropală Regala. Carol al II-lea este singurul Rege al României care a avut până acum locuri de veci în afara bisericii.

Repatriere

A locuit în exil, în Portugalia, la Vila Mary e Sol, alături de Elena Lupescu și a murit în 4 aprilie 1953, înainte să împlinească 60 de ani. A avut parte de funeralii regale, pentru că se înrudea cu regii Portugaliei.
Guvernul României a decis repatrierea osemintelor lui Carol al II-lea, abia în 2003, la 14 ani de la căderea comunismului. Regele Mihai nu l-a iertat niciodată pe tatăl său și nu a participat nici la înmormântare, nici la ceremonia de repatriere. În 2003, l-a reprezentat în Portugalia, Principele Radu.

Vezi și:Legătura dintre noul rege al Belgiei și familia regală a României

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel