Decizie în cazul Sorina. Poate pleca în SUA!? Ce spune Tribunalul Olt
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Tribunalul Olt a luat o decizie în cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă adoptată de o familie de români stabiliți în SUA.

Tribunalul Olt și-a declinat, miercuri, competența de soluționare a cauzei privind interdicția de a părăsi țara, în cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă adoptată de o familie de români stabiliți în SUA, în favoarea Judecătoriei Slatina, scrie Mediafax.

Dosarul în care procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, a solicitat ordonanţă preşedinţială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina va fi judecat de magistraţii Judecătoriei Slatina, după ce Tribunalul Olt şi-a declinat competenţa, miercuri, în favoarea acestei instanţe.

„Soluția a fost pronunțată, în sensul declinării competenței de soluționare a cauzei în favoarea Judecătoriei Slatina", au precizat, pentru Mediafax, reprezentanții Tribunalului Olt.

Dosarul a ajuns la Tribunalul Olt în urma deciziei Curții de Apel Craiova, din 2 iulie. Părinţii adoptivi ai fetiţei de 8 ani din Baia de Aramă i-au cerut procurorului general Bogdan Licu strămutarea judecării ordonanţei preşedinţiale de la Mehedinţi departe de zona Craiova, de teamă că vor fi linşaţi şi pentru a evita un „scandal monstruos la Tribunalul Mehedinţi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel