Decizie definitivă a instanței privind Castelul lui Octavian Goga de la Ciucea
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 11 dec 2020, 14:12
WhatsApp
Castelul lui Octavian Goga de la Ciucea  Foto: Facebook CJ Cluj
Consiliul Județean Cluj a  câștigat definitiv procesul privind castelul lui Octavian Goga de la Ciucea. Castelul de la Ciucea adăpostește Muzeul Memorial Octavian Goga.

Potrivit Consiliul Județean Cluj, Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat în ceea ce privește dreptul de proprietate asupra domeniului de la Ciucea, respingând recursul formulat de moștenitorii Veturiei Goga.

„Instanța Înaltei Curți a dispus, astfel, prin hotărâre, anularea certificatului de moștenitor al pretinșilor moștenitori ai Veturiei Goga, a constatat calitatea Județului Cluj/Consiliului Județean Cluj de moștenitor al ansamblului muzeal ,,Octavian Goga” și a dispus înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate al acestuia, acordând forului administrativ județean inclusiv cheltuielile de judecată solicitate”, se arată într-un comunicat al CJ Cluj.

„Este o mare victorie nu doar a Consiliului Județean Cluj, ci a întregii Românii și a fiecărui român în parte. Miza procesului pe care l-am câștigat definitiv a reprezentant-o acest domeniu, parte a patrimoniului național și care are o valoare inestimabilă nu doar din punct de vedere material, ci și prin simbolistica aparte pe care o are”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj, potrivit Mediafax.

Voința marelui poet național a fost aceea ca domeniul să rămână în proprietatea Statului Român, în scopul înființării și funcționării la Ciucea a unui muzeu memorial Octavian Goga. „În acest sens, Veturia Goga a întocmit în favoarea statului român atât un testament olograf cât și o donație în formă autentică”, se mai arată în comunicat, potrivit sursei citate.

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro