Decizie bizară luată de Nicușor Dan / video
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Pentru al doilea an consecutiv, nu s-a organizat, de Revelion, nicio petrecere în Piața Constituției.

Decizia de a nu organiza nimic în București a fost explicată de primarul general, Nicușor Dan. La începutul lunii decembrie 2022, edilul a transmis că petrecerea de Revelion din Piața Constituției nu se va ține pentru al doilea an consecutiv, deoarece ,,noile condiții au fost anunțate prea din scurt″⁣.

Târgul de Crăciun s-a încheiat cu câteva zile înainte de Revelion

În plus, culmea a fost că până și Târgul de Crăciun s-a încheiat cu câteva zile înainte de Revelion, fix când oamenii erau încă în vacanță și ar fi putut merge acolo. Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei a fost deschis zilnic, între 20 noiembrie şi până pe 26 decembrie, printre atracţii numărându-se concertele live, Căsuţa lui Moş Crăciun, patinoarul, caruselul şi roata panoramică.

Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au comentat acest subiect la DC News și DC News TV.

„Au făcut Târg de Crăciun, cu bătaie pe roata mare din Sectorul 6 versus Primăria Capitalei, dar l-au suspendat cu câteva zile înainte de Revelion. Iar altă manifestare n-au făcut...”, a zis jurnalistul Val Vâlcu la „Nod în papură”, emsiunea săptămânală de pe DC News și DC News TV.

„Concertele nu sunt pentru toți, sunt mai degrabă pentru tineri. Bine, nu spun că era un lucru rău să le facă...”, a zis Alfred Bulai.

„Păi nu trebuia să faci neapărat concert. Puteai să lași tarabele, roata și luminițele. Se strângea lumea acolo și fără concert”, a continuat Val Vâlcu.

„Un gen de spectacol merită și populația măcar de Revelion... Măcar un brad împodobit. Sunt chestii care se fac în toată lumea civilizată”, a mai zis sociologul. 

Alfred Bulai a zis că este o chestiune stupidă să nu faci o manifestare de Revelion pentru cetățeni, mai ales că nu costă atât de mult. În plus, Primăria putea să facă o mișcare inteligentă astfel încât, dintr-un astfel de eveniment, să scoată bani pentru dezvoltarea orașului.

„La genul acesta de evenimente, sunt foarte mulți care vor să vândă, să facă afaceri”, a adăugat Alfred Bulai.

Val Vâlcu a spus că, poate, nu s-a organizat nimic pentru oameni de Revelion pentru că funcționarii primăriei au vrut să doarmă liniștiți. „Dacă lua foc vreo tonetă?!”, întreabă, retoric, Val Vâlcu.

În București, doar Primăria Sectorului 3 a organizat petrecerea de Revelion 2023 pentru cetățeni. Revelion în Parcul „Titan” a fost singura petrecere în aer liber din București. 

Ultimul weekend - 7 - 8 ianuarie 2023 cu distracție în Sectorul 6

Dacă Nicușor Dan a închis demult porțile târgului de Crăciun din centrul Capitalei, în Sectorul 6 continuă spiritul de vacanță. Este ultimul weekend când vă puteți plimba pe-nserat într-un peisaj de sărbătoare. Luminițele de Crăciun vor fi stinse începând de luni, 9 ianuarie, în parcurile Crângași, Drumul Taberei și Marin Preda. Încă mai puteți admira cea mai mare perdea de lumini din țară, montată pe podul-emblemă al Parcului Drumul Taberei. Are o lungime de 100 de metri și este suspendată la 50 metri de înălțime.

Bulai și Vâlcu vorbesc despre Teambuilding și Revelionul la TV, la „Nod în papură”. Sezon 2. Episodul 18:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel