Decizia UEFA după conflictul de la meciul România - Kosovo
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin
Iată decizia pe care UEFA a luat-o în urma meciului România - Kosovo.

După doar 17 minute de joc, arbitrul a decis să întrerupă partida din cauza scandărilor celor de la "Uniți Sub Tricolor".

Ultrașii au afișat un banner cu tentă politică, anume "Kosovo e Serbia", iar jucătorii au fost trimiși la cabine pentru aproximativ 40 de minute. Ulterior, meciul s-a reluat, însă momentul continuă să facă "valuri".

UEFA a anunţat deschiderea de proceduri disciplinare împotriva Federaţiei Române de Fotbal, ca urmare a incidentelor de la meciul România – Kosovo.

FRF riscă sancţiuni pentru blocarea căilor de trecere, aprinderea de obiecte pirotehnice, aruncarea de obiecte, mesaj provocator cu caracter ofensator şi comportament rasist, se arată pe site-ul UEFA.

Kosovo anunță că merge la UEFA și TAS, după scandările din meciul cu România

La două zile distanță de la meciul disputat pe Arena Națională, Federația de Fotbal din Kosovo a făcut un anunț important. Oficialii forului au transmis că vor merge la UEFA și TAS pentru a reclama comportamentul fanilor români și au cerut să se ia măsuri în acest sens.

De menționat este și faptul că în timpul meciului de la București, oficialii din Kosovo au mers la delegații UEFA și le-au cerut acestora să oprească definitiv meciul și, implicit, să câștige la "masa verde".

"Prin fotbal construim punți între popoare, nu le dărămâm. Federația de Fotbal din Kosovo condamnă puternic incidentele grave cauzate de fanii naționalei Românii în timpul meciului România - Kosovo, din preliminariile EURO 2024.

Fanii naționalei României, prin limbajul urii și comportamentul nesportiv, au denigrat meciul de fotbal de marți seara.

Din acest motiv, FFK a reacționat imediat și a cerut suspendarea meciului până când se renunță la bannerele și mesajele de ură. Cererea FFK a fost aprobată de delegatul meciului, iar meciul nu s-a reluat până când mesajele pline de ură împotriva Kosovo nu s-au oprit.

După acest incident, am solicitat delegatului UEFA să noteze toate încălcările regulamentului, iar acestea să ajungă la comisiile competente din cadrul forului. FFK s-a adresat și Comisiei de Disciplină din cadrul UEFA, cerând măsuri adecvate în legătură cu aceste scandări naționaliste, bannere și mesaje de ură ale fanilor români, conform digisport.

Astfel de incidente nu trebuie să se repete. Fotbalul construiește punți între popoare, nu ar trebui să le dărâmăm. Le mulțumim încă o dată celor care au condamnat incidentele și susțin fotbalul. FFK a adunat declarații, materiale și fotografii, care fac acum parte din dosar. Solicităm ca forurile competente să analizeze aceste incidente. (...)

FFK, conform procedurilor legale, va pregăti dosarul necesar și îl va trimite către UEFA, precum și către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS)", a transmis FFK.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel