Decizia luată de Emma Răducanu. Nu va petrece Crăciunul în familie
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Emma Răducanu
Emma Răducanu
Emma Răducanu nu va petrece Crăciunul în familie.

Emma Răducanu își va sacrifica sărbătorile de Crăciun în familie pentru a se pregăti pentru începutul sezonului 2022, urmând să petreacă o lună în Orientul Mijlociu.

Emma Răducanu are programat următorul meci la turneul de tenis Mubadala din Abu Dhabi, care va începe pe 16 decembrie. Britanica va călători destul de curând în Golful Persic, unde va petrece aproape o lună, înainte de a zbura spre Australia pe 27 decembrie. Jucătoarea de tenis a confirmat programul după meciul de prezentare pe care l-a susținut la Royal Albert Hall din Londra.

"Știam că a juca tenis la nivel profesionist înseamnă să îți petreci zilele de naștere, Crăciunul și Anul Nou fără să fii acasă și simt că pentru mine nu contează. Sunt acolo pentru a mă antrena, sunt acolo pentru a deveni mai bună și apoi voi zbura spre Australia. Ceea ce va fi cel mai bine pentru mine este să rămân în Orientul Mijlociu, mai degrabă decât să zbor șapte ore dus-întors cu avionul.", a spus Emma Răducanu, după meciul de demonstrativ de la Londra.

"Așa că simt că nu este un sacrificiu și sper ca mama sau tata să poată veni. Una dintre cele mai bune prietene ale mele locuiește în Dubai, așa că pot să o văd", a mai spus sportiva.

CITEȘTE ȘI: Japonia se alătură Israelului și interzice accesul străinilor, pe fondul răspândirii Omicron

Japonia a anunțat luni că își va închide granițele pentru străini, cea de-a treia economie a lumii alăturându-se Israelului în luarea celor mai dure măsuri împotriva noii variante Omicron, scrie Reuters.

Cu toate acestea, piețele și-au recăpătat calmul, investitorii așteptând mai multe detalii despre această variantă, după ce săptămâna trecută s-au prăbușit din cauza temerilor că aceasta ar putea aduce noi restricții.

Potențial mai contagioasă decât variantele anterioare, Omicron, identificată pentru prima dată în Africa de Sud, a fost descoperită în Australia, Belgia, Botswana, Marea Britanie, Canada, Danemarca, Franța, Germania, Hong Kong, Israel, Italia, și Olanda.

Ar putea dura "de la câteva zile la câteva săptămâni" pentru a înțelege nivelul de gravitate al Omicron, spune Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Ca măsură de precauție pentru a evita cel mai rău scenariu, Japonia își va închide granițele pentru străini începând de marți, a declarat premierul Fumio Kishida, adăugând că este pregătit pentru criticile care îl acuză că este prea prudent.

"Acestea sunt măsuri temporare și excepționale pe care le luăm de dragul siguranței până când vor exista informații mai clare despre varianta Omicron", a declarat Kishida reporterilor, notează Mediafax. Acesta nu a precizat cât timp va fi meținută restricția. 

În Israel, interdicția a intrat în vigoare duminică la miezul nopții.  

Marocul va interzice toate zborurile internaționale de pasageri care intră în țară timp de două săptămâni, începând cu 29 noiembrie, a anunțat duminică guvernul.

Președintele Joe Biden va oferi luni noi detalii despre varianta și răspunsul SUA, a precizat Casa Albă într-un comunicat.

Africa de Sud a denunțat măsurile ca fiind nedrepte și potențial dăunătoare pentru economie, spunând că este pedepsită pentru capacitatea sa științifică de a identifica din timp variantele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel