Decizia investitorilor străini privind România, în contextul războiului: Mulțumită NATO și UE, suntem o țară sigură! Suntem la granița zonei cu maxim de predictibilitate
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Războiul din Ucraina a dus la mari efecte economice regionale și chiar mondiale, însă se pare că acesta nu a afectat și siguranța țării noastre pentru investitorii străini. Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design, a vorbit despre investițiile străine în România anului 2022.

Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design, a vorbit despre efectele pe care războiul din Ucraina le are asupra mediului de afaceri din România, cu precădere asupra unei posibile reticențe a investitorilor străini de a veni în țara noastră:

„Având în vedere războiul din Ucraina, simțiți că investitorii sunt mai reticenți acum, când se desfășoară acest conflict la granița țării noastre?“, a întrebat jurnalistul Mihai Ciobanu.

„Cred că, cel puțin la început, a existat o reticență, dar eu consider că suntem norocoși că facem parte din NATO și din Uniunea Europeană. Din această perspectivă, nu știu cifre statistice exacte, dar am văzut că România, din perspectiva investitorilor, reprezintă o țară sigură. Sunt foarte multe facilități de producție sau de logistică ce au startat anul acesta în România, iar asta îmi arată că investitorii știu că suntem o zonă sigură și că riscul unui conflict în România este la fel de mic precum în Italia sau într-o țară care e mult mai departe de actuala conflagrație.

Eu cred că securitatea pe care ne-o asigură apartenența la NATO și la Uniunea Europeană dă un spor de încredere în faptul că suntem o zonă sigură și asta se vede în investițiile de anul acesta care au startat în piață, multe pe producție sau logistică. Suntem la granița zonei cu maxim de predictibilitate pe care o poate avea cineva, acum, pe planetă“, a spus, la DC News, Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design.

CITEȘTE ȘI     -      EXCLUSIV  Managementul schimbării în companiile de construcții, între planșe și tabletă. Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design: Un șef de echipă și-a luat inima în dinți. Mi s-a părut un real succes

De ce românii ar trebui să se gândească de două ori înainte să caute job în străinătate, mai ales în construcții

Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design, a vorbit despre problema forței de muncă din România. De asemenea, a spus că ar trebui prezentată mai des situația reală a mediului de muncă, în contextul în care mulți tineri aleg să plece din țară bazându-se pe expresia „nimic nu merge bine în țară”, deși realitatea e alta.

„Cred că o altă provocare importantă care a fost în pandemie și încă produce efecte în mentalul colectiv are legătură cu problema forței de muncă și încadrarea cu oameni pe proiectele desfășurate. Noi încercăm să le adresăm pe toate concomitent, devenind adaptabili. Practic, în cadrul companiei am și creat o cultură a adaptabilității continue, încercăm să ne asigurăm, în primul rând, proiectele, apoi cash-flow-ul și, din timp, să previzionăm nevoile echipelor, nevoia de personal, instruirea acestuia, astfel încât, de fiecare dată când provocarea apare, să putem răspunde și să ne îndeplinim cerințele pe proiectele pe care le avem în lucru”, a spus Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design, la DCNews și DCBusiness.

Întrebat dacă duce România lipsă de oameni pregătiți, Cătălin Podaru a oferit următorul răspuns: „Eu cred că, din perspectiva calității specialiștilor, mai ales pe domeniile noastre, arhitecți, ingineri, avem oameni buni și foarte buni. De asemenea, am încredere mare în tinerele generații. Avem tineri cu o mare capacitate de adaptare și de învățare. Avem specialiști și, mai mult de atât, cei care nu sunt, se pot forma foarte repede.” (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Piața imobiliară din România a trecut de perioada critică. Cătălin Podaru, Leviatan Design: Blocajul deja a fost

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel