DECIZIA ÎCCJ pentru Băsescu. Ciuvică: O MIZERIE. E posibilă MANEVRA ASTA/ Chirieac: Asta VĂ STRICĂ!
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Mugur Ciuvică și Bogdan Chirieac au vorbit despre dosarul ”Petrov”, aflat la ÎCCJ, unde se va decide dacă fostul președinte Traian Băsescu a făcut poliție politică sau nu. 

”Mizerie cât Casa Poporului”

”Hai să vedem ce se întâmplă la ÎCCJ, unde e, în ultima fază, dosarul lui ”Petrov”, de colaborator, de poliție politică. El trage cu dinții să i se infirme calitatea de turnător de către ÎCCJ și acum, în perioada asta, se judecă, însă, cu siguranță, nu se va da un verdict în două săptămâni, dar sunt foarte curios ce o să se întâmple - în funcție de ce o să se întâmple în politică după alegeri, ce o să se întâmple și cu dosarul ăsta. Ar fi o mizerie cât Casa Poporului ca cineva de la ÎCCJ să spună că toate documentele care arată turnătoriile lui Traian Băsescu nu sunt suficiente ca să se dea verdictul de turnător și colaborator al poliției politice” a spus Mugur Ciuvică în emisiunea DCNews. 

”D-le Ciuvică, să vă dau o veste proastă. Sunteți prea pătimaș câteodată, asta vă strică.” a spus Bogdan Chirieac. ”În cazul ăsta nu e vorba de patimă, aici sunt niște lucruri văzute de toată lumea” a afirmat președintele GIP.

”Nu va avea nicio importanță”

”D-le Ciuvică, dar de când aveți dvs. încredere în justiție, pe cuvântul meu? Ați văzut orori în justiția din România, ORORI și putem face acum o listă repede de zece orori în această justiție și nu s-a întâmplat nimic” a continuat Bogdan Chirieac. ”Absolut nimic” a completat Mugur Ciuvică. ”Dar vă spun acum, cu toată dragostea...” a spus Bogdan Chirieac, întrerupt de Mugur Ciuvică: ”În sensul ăsta... Asta vă spun, nu mă certați, că mă certați degeaba”. ”Stați că n-am terminat să vă cert”, a intervenit Bogdan Chirieac, continuând: ”Lăsați-mă să vă cert până la sfârșit. Deci eu cred că ÎCCJ îi va da lui Traian Băsescu decizia că a colaborat cu Securitatea, ca poliție politică, că nu e nimeni ca să-l mai ajute din zona asta, dar acest lucru nu va avea nicio importanță, nici măcar un singur votant de-ai lui Traian Băsescu nu-și va schimba opinia din această cauză”. 

Manevră pentru salvarea lui Băsescu, în cheie politică? 

”Eu ce știu e că pentru Traian Băsescu e foarte, foarte important să nu primească ștampila oficială de turnător al Securității, ștampilă oficială pusă de ÎCCJ. Ăsta este un scop al lui în momentul ăsta, să întoarcă lucrurile la Înalta Curte. Văd lucrurile și într-o cheie politică, pentru că posibil ca Iohannis să-i promită lui Băsescu să-l scape de ștampila de turnător securist, pentru că are nevoie de partidul lui la guvernare, e posibilă și manevra asta!” este ipoteza lansată de Mugur Ciuvică. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel