Decizia anunțată de președintele PSD Sector 1, în contextul în care ”proiectul lui Clotilde Armand e inechitabil și o risipă a fondurilor publice”
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Inquam Photos / Vlad Dumitrescu
Inquam Photos / Vlad Dumitrescu
PSD va propune primarului Sectorului 1 ca tichetele valorice să fie acordate persoanelor care au nevoie.

Petre Florin Manole, președintele PSD Sector 1, a transmis că organizația Partidului Social Democrat Sector 1 susține ferm necesitatea sprijinirii persoanelor care resimt cel mai mult creșterile de prețuri la alimente sau medicamente, dar se opune alocării de fonduri pentru cei care au deja venituri foarte mari.

„Proiectul lui Clotilde Armand este inechitabil, o risipă a fondurilor publice și o metodă de a acoperi lipsa investițiilor din sector - cartierul Aviației nu poate fi încălzit cu tichete de 1000 lei, spatiile verzi sunt degradate, gunoiul a ajuns o problemă de notorietate națională. Partidul Social Democrat va susține în Consiliul Local ca fondurile să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie, în mod echitabil și solidar”, a transmis Petre Florin Manole, președintele PSD Sector 1.

Armand a dat drumul la înscrieri pentru voucherele anticriză, deși „proiectul nu există”

Primarul Clotilde Armand a dat drumul la înscrieri pentru voucherele anticriză de 1.000 lei. Primăria a făcut o platformă online pentru înscrieri, deși nu se știe dacă acest program va fi votat.  

„Am finalizat platforma informatică prin accesarea căreia cetățenii Sectorului 1 cu vârsta de peste 18 ani se vor putea înscrie pentru a beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1000 de lei. Platforma este disponibilă accesând următorul link: https://tichetanticriza.ro/  iar locuitorii sectorului care doresc să beneficieze de aceste tichete se vor putea înscrie după ieșirea Regulamentului de acordare a tichetelor din dezbatere publică și după aprobarea acestuia de către Consiliul Local Sector 1”, a scris Clotilde Armand, joi, pe contul de Facebook.

Dan Podaru, consilier local PNL la Sectorul 1, a spus, după anunțul lui Clotilde Armand: „Când am fost informat de presă că există acest link, efectiv am zâmbit. Voi explica ce se întâmplă, de fapt. Este o campanie de comunicare a primarului Clotilde Armand pentru ca un astfel de proiect să poată fi aprobat. El trebuie adus sub forma unei hotărâri de Consiliu local al cărui inițiator să fie primarul în fața Consiliului. Și se va vota sau nu. (...) Ca să începi înscrierile în momentul în care nu ai votat proiectul, este clar că este o glumă!”

„Dacă am vota acest proiect și ne-am oferi chiar nouă acești bani, ne-am afla într-o situație de incompatibilitate. Deci acel proiect de hotărâre de Consiliu Local trebuie să fie foarte bine gândit. În acest moment, nu este constituțional. (...) Nu este legal”, a precizat Dan Podaru, joi după-amiază, într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN.

„Doamna Clotilde Armand nu are cum să înceapă înscrierile la un proiect care nu există!”, a conchis acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel