Decembrie cu temperaturi de vară în Spania. În România, Cod galben de ploi. Florinela Georgescu, ANM: Urmează o răcire
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Decembrie cu temperaturi de vară în Spania. În România, Cod galben de ploi. Florinela Georgescu, ANM: Urmează o răcire / Foto: Pixabay
Decembrie cu temperaturi de vară în Spania. În România, Cod galben de ploi. Florinela Georgescu, ANM: Urmează o răcire / Foto: Pixabay
Florinela Georgescu, director al Administrației Naționale de Meteorologie, a spus cum va fi vremea în perioada următoare.

Decembrie cu temperaturi de vară în Spania, acolo unde astăzi au fost înregistrate maxime de 30 de grade. Este, de altfel, una dintre cele mai calde zile de luna decembrie înregistrate vreodată de meteorologii spanioli. Valorile demne de luna iulie s-au atins în sud-estul țării, în vreme ce în capitala Madrid la această oră sunt 12 grade.

VEZI ȘI: Aproape 30 de grade în Spania. Deschiderea sezonului de schi, amânată. „Este un sentiment îngrozitor”/ „Încet, încet se distruge totul”/ „Problema este că nu există cale de întoarcere”

În tot acest timp, în România, meteorologii au emis Cod galben de ploi. După creșterea temperaturilor vremea se va răci, însă în weekend. Florinela Georgescu, director al Administrației Naționale de Meteorologie, a venit cu mai multe detalii despre cum va fi vremea în zilele următoare, dar și în perioada Crăciunului și al Revelionului.

Florinela Georgescu, ANM: Ne așteptăm ca vremea să aibă variații pe intervale de 3-4 zile

"Până la sfârșitul acestui an ne așteptăm ca vremea să aibă variații pe intervale de 3-4 zile, dar per ansamblul, din punct de vedere termic le-am am putea situa peste normalul termic al lunii decembrie și, pe de altă parte, din punct de vedere al precipitațiilor, s-ar putea ca episodul ce mai important să fie cel pe care îl vom traversa pe parcursul nopții care urmează și mâine.

Avem un Cod Galben în vigoare din această noapte de la ora 2:00 până poimâine dimineață la ora 10:00. Ploaia aceasta va fi și în zona montană și va contribui la topirea rapidă al stratului de zăpadă. Și pentru perioada următoare, până la Crăciun și chiar și după, mai sunt de așteptat episoade de scurtă durată în care la munte să ningă, urmează o răcire spre sfârșitul acestei săptămâni, și în continuarea acestui episod de scurtă răcire, temperaturile ar urma să se situeze ușor peste normalul perioadei în intervalul din preajma Crăciunului și apoi până spre Anul Nou", a declarat Florinela Georgescu, director al Administrației Naționale de Meteorologie, la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel