Decalaje între regiunile țării. Corina Crețu: Avem nevoie de un Minister al Coeziunii Sociale
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 03 Martie, 16:55
Decalaje între regiunile țării. Corina Crețu: Avem nevoie de un Minister al Coeziunii Sociale  /  Foto: Crișan Andreescu
Corina Crețu își dorește un Minister al Coeziunii Sociale, pentru a diminua decalajele dintre regiunile țării.

Europarlamentarul Corina Crețu a scris, într-o postare pe pagina sa de Facebook, despre necesitatea unui Minister al Coeziunii Sociale. Aceasta se bazează pe diferențele economice dintre regiunile țării:

Lipsa unui Minister al Coeziunii Teritoriale (așa cum există în Franța și Italia) este puternic resimțită în România. Cred că, având în vedere marile decalaje care încă există între regiunile din țară, Guvernul României ar trebui să se aplece cu toată seriozitatea asupra dezvoltării regiunilor mai sărace și să îmbunătățească viața celor care locuiesc aici

Acum cinci ani lansam în România proiectul ”Regiuni mai puțin dezvoltate” (”Lagging Regions”). Cu această ocazie, regiunile Nord-Est și Nord-Vest au devenit parte a unui proiect-pilot privind eficientizarea fondurilor europene. Acest moment a constituit și un bun prilej de a discuta cu Guvernul României despre mecanismele privind evaluarea absorbției fondurilor europene.

Proiectul ”Regiuni mai puțin dezvoltate” a fost o inițiativă care și-a propus să reducă discrepanțele economice, sociale și teritoriale dintre regiuni. Ca Membră a Comisiei pentru Dezvoltare Regională din Parlamentul European, mă voi ocupa de acest subiect în continuare și solicit Guvernului să gândească strategii coerente privind dezvoltarea armonioasă a României. Cred că e important ca toți cetățenii să beneficieze de aceleași șanse și să se bucure de aceeași calitate a vieții“, a punctat europarlamentarul Corina Crețu.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro