Decăderea unei campioane
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
catalin anton
catalin anton

Campioana en-titre CFR Cluj este în cădere liberă. Echipa care a avut o ascensiune fulminantă, a promovat din eşalonul trei în prima ligă în doar trei ani, apoi a cucerit două titluri de campioană, cu tot atâtea participări în grupele Ligii Campionilor, şi trei Cupe ale României, este într-o criză profundă.

Nu atât înfrângerea cu FC Timişoara, de sâmbătă, cât felul cum a pierdut arată faptul că este la capăt de linie. Paradoxal, în anul în care clubul din Gruia şi-a umplut buzunarele cu peste 20 de milioane de euro, din banii primiţi de la UEFA şi din vânzările de jucători din iarna asta, CFR-ul are o evoluţie dezastruoasă. Schimbările rapide de antrenori, trei doar într-un tur, au debusolat jucătorii. Firea prea vulcanică a patronului Arpad Paszkany, care nu a clipit în a-l înlocui pe italianul Andrea Mandorlini cu Sorin Cârţu, iar pe acesta cu Alin Minteuan, a dăunat creaţiei sale. Locul 8 ocupat la momentul actual de gruparea vişinie şi faptul că a ieşit deja din Cupa României nu poate mulţumi, iar Paszkany nu va ezita să taie din nou, dintr-o lovitură, coada pisicii. „Nu mă interesează Liga Europa, prefer reconstrucţia echipei cu tineri”, a spus acesta. Şi cu siguranţă aşa va face. Care va fi rezultatul final, vom vedea.

Derby-ul dintre CFR Cluj şi FC Timişoara a avut parte de un arbitraj catastrofal. Centralul Marius Avram a inventat un penalty pentru gazde, nu le-a acordat altul clar ca lumina zilei, eliminându- gratuit şi pe brazilianul de la Cluj, Bastos, şi a anulat aiurea cea mai frumoasă realizare a meciului, cea a Zicu, şut din voleu la vinclu. Noroc totuşi că, una peste alta, nu a influenţat rezultatul final. Arbitrul ar trebui să primească o perioadă de reflexie pentru a medita asupra erorilor făcute. Asta dacă nu cumva Vasile Avram, preşedintele arbitrilor şi nimeni altul decât tatăl centralului în cauză, nu-l va mai proteja o dată, cum a mai făcut-o.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel