Debut de vis pentru un pilot de Formula 1 de 18 ani în Marele Premiu al Arabiei Saudite
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Oliver Bearman, pilotul de rezervă de la Ferrari, a încheiat un debut de vis cu o clasare pe locul șapte în Marele Premiu al Arabiei Saudite.    

Bobocul britanic în vârstă de 18 ani a fost chemat în ultimul moment pentru a-l înlocui pe Carlos Sainz, după ce spaniolul a fost diagnosticat cu apendicită, necesitând o intervenție chirurgicală.

Bearman, care a avut la dispoziție doar o oră de antrenamente și o apariție în calificări - deoarece în mod normal pilotează în Formula 2 - a plecat de pe locul 11, făcându-și loc în puncte prin depășirea lui Yuki Tsunoda, Zhou Guanyu și Nico Hulkenberg.

Pe pneuri uzate a reușit să reziste pentru a-i ține la distanță pe britanicul Lando Norris și pe septuplul campion de Formula 1 Lewis Hamilton, terminând cursa de 50 de tururi pe locul șapte, devenind cel mai tânăr britanic care a luat startul sau a terminat o cursă de Formula 1 și al treilea cel mai tânăr pilot din orice țară care a luat startul într-o cursă de Formula 1.

După aceea, Bearman a declarat, radiind, că: "Nu am avut timp să am emoții sau să mă gândesc prea mult. Eram concentrat pe ceea ce aveam de făcut și nu am avut timp să mă gândesc la gravitatea situației, iar acesta a fost probabil un lucru bun. Luni, o voi simți și voi fi destul de mândru".

"Sunt sigur că atunci când voi face un pas înapoi, mă voi ciupi să văd dacă nu visez. Telefonul meu o ia razna, dar mă voi uita la el în seara asta", a adăugat el.

Laudele rivalilor pentru tânărul pilot

Tânărul din Chelmsford a fost votat de fani drept pilotul zilei, iar prestația sa a fost lăudată și de rivalii săi.

Charles Leclerc de la Ferrari l-a descris ca fiind "incredibil", adăugând: "Este extrem de impresionant și sunt sigur că este extrem de mândru. Toată lumea a observat cât de talentat este și sunt sigur că este doar o chestiune de timp până când va ajunge în F1".

Hamilton a spus că Bearman a făcut o "mega, mega treabă", adăugând: "Am făcut o treabă foarte bună. Sunt foarte impresionat și asta arată ce talent are".

Iar câștigătorul zilei, Max Verstappen, care avea 17 ani când a debutat în urmă cu nouă ani, a declarat că Bearman a fost "foarte, foarte impresionant. I-am urmărit primele câteva tururi în antrenamente, pentru că acolo poți judeca dacă cineva se simte confortabil în mașină, iar în turul doi sau trei m-am gândit "este un start puternic", iar să fii pe locul 11 și la doar șase zecimi de pole position în acel moment este mai mult decât ți-ai fi putut dori. A făcut o treabă incredibilă", conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel