Data actualizării:
Data publicării:

De Ziua Victoriei, Putin în Crimeea, Rogozin la Tiraspol

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp

După ce a participat la grandioasa paradă militară din piața Roșie din Moscova, Vladimir Putin a ajuns, vineri, la Sevastopol, în Crimeea, pentru a sărbători Ziua Victoriei asupra Germaniei naziste în Al Doilea Război Mondial, transmite EFE. În schimb, vicepremierul rus Dmitri Rogozin se află la Tiraspol, în Transnistria.

Vladimir Putin se află pentru prima dată în Crimeea după ce peninsula ucraineană a fost anexată Rusiei, la mijlocul lunii martie, anexare condamnată de Kiev şi de Occident.

Aflat la Tiraspol pentru a lua parte la parada cu ocazia Zilei Victoriei, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezentantul special al preşedintelui rus în problema transnistreană, a declarat, potrivit ITAR-TASS, că Rusia va face totul pentru ca Transnistria să nu ajungă în izolare, în contextul evenimentelor din Ucraina.

"Vedem că la graniţele cu Transnistria se ridică, practic, o adevărată blocadă. În regiunea vecină Odessa nu sunt lăsaţi să treacă bărbaţi, iar acest lucru vorbeşte despre frica pe care o simt fasciştii de acolo', a spus Rogozin, subliniind că, 'în calitate de garant al păcii şi securităţii de pe Nistru, Rusia va face tot pentru ca transnistrenii să nu fie izolaţi".

Citește și: Vezi aici Parada de ZIUA VICTORIEI din Piaţa Roşie din Moscova - VIDEO

"Noi nu doar urmărim situaţia: pe măsura evoluţiei evenimentelor, vom întreprinde paşii necesari. Am ajutat şi vom ajuta în continuare, important este să rezistaţi şi să menţineţi pacea", a declarat Rogozin.

Evenimentele de la Odessa, comparate cu cele de la Hatîn, din Belarus

Comentând influenţa negativă a crizei din Ucraina asupra situaţiei din Transnistria, Rogozin a subliniat importanţa menţinerii în Transnistria a "memoriei pentru Marele Război pentru Apărarea Patriei".

Potrivit vicepremierului rus, recentele evenimente tragice din Odessa au stârnit nemulţumirea şi furia oamenilor. "E un Hatîn (sat belarus, distrus în 1943 de fascişti şi colaboraţionişti; locuitorii săi au fost arşi de vii) ce s-a întâmplat în Odessa. Cei care au comis crime în masă nici măcar nu pot fi numiţi animale, pentru că nici animalele nu procedează astfel", a declarat Rogozin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel