Data publicării:

De Ziua Mediului, Rovana Plumb a lansat proiectul „Viitorul e Azi!”

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp

De Ziua Mondială a Mediului, ministrul Rovana Plumb i-a avut oaspeţi, la sediul Ministerului Mediului, pe câţiva dintre copiii supradotaţi ai României. Sub sloganul “Viitorul e azi!”, ministrul a marcat lansarea unui proiect comun cu IRSCA Gifted Education şi Fundaţia „Iustin Capră”, prin care ministerul pe care îl conduce urmăreşte să sprijine aceşti copii, dar şi pe toţi aceia care dezvoltă proiecte ingenioase de mediu.

Viitorul e Azi” va fi o iniţiativă de lungă durată, prin care ministrul mediului, Rovana Plumb şi coordonatorii IRSCA Gifted Education - Florian Colceag şi Lajos Kristof vor organiza evenimente periodice prin care cele mai bune proiecte de mediu vor fi premiate, dar şi sprijinite financiar.

Primele astfel de initiative prezentate ministerului au fost cele ale elevilor Alexandrei Butmălai şi Roland Fazakaş. Alexandra a prezentat un proiect de campus demontabil, cu amprenta ecologica zero. Roland - un proiect inovativ de colectare selectiva a gunoiului menajer.

 "Invitatia de astazi, de Ziua Mondiala a Mediului, a acestor copii creativi si extrem de responsabili nu este doar un gest simbolic. Prin acţiunea “Viitorul e Azi!” îmi propun să mă implic în promovarea valorilor tinere ale ţării, în calitatea mea de ministru al mediului, dar şi ca femeie care se gândeste la răspunderea pe care o are faţă de generaţiile următoare”, a declarat ministrul Mediului, Rovana Plumb, care a acordat tuturor copiilor prezenţi titlul de ambasadori ai Mediului Curat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel