De ziua Împăratului se construiește un parteneriat strategic între România și Japonia. Discursul premierului Ciucă în prezenţa Excelenţei sale, Ambasadorul Japoniei la București Hiroshi Ueda
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
sursa foto: gov.ro
sursa foto: gov.ro
Premierul Nicolae Ciucă a fost prezent la evenimentul care a marcat Ziua Naţională a Japoniei, unde s-a întâlnit cu Ambasadorul Japoniei la Bucureşti Hiroshi Ueda.

Japonia este unul dintre cei mai apreciați prieteni și parteneri ai României, țările noastre având un potențial semnificativ de exploatat atât în cooperarea bilaterală, cât și în plan multilateral, a subliniat premierul Nicolae Ciucă în cadrul evenimentului dedicat Zilei Naționale a Japoniei.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, prim-ministrul a transmis cu această ocazie cele mai calde felicitări cu ocazia zilei de naștere a Majestății Sale Naruhito, Împăratul Japoniei.

Acesta a detaliat că cele două țări lucrează în prezent pentru ”extinderea portofoliului nostru în domenii strategice, cum ar fi energia nucleară și curată, conectivitate, cercetare și dezvoltare, transporturi, și acordăm o atenție deosebită în ceea ce privește start-up-urile, robotica, inteligența artificială, tehnologia de ultimă oră a informației și comunicațiilor”. ”Relațiile bilaterale au atins un nou apogeu, urmând să fie în curând ridicate la nivelul de parteneriat strategic, obiectiv evocat și în contextul vizitei de anul trecut în Japonia, în cadrul întâlnirii mele cu premierul nipon, Fumio Kishida”, a amintit Nicolae Ciucă.

”În contextul războiului și al tensiunilor care cresc în întreaga lume, România și Japonia trebuie să rămână împreună în solidaritate, mai unite ca niciodată. Anul trecut am demonstrat încă o dată că țările noastre pot lucra împreună în vremuri dificile, în sprijinul poporului ucrainean afectat de război. Există multe legături care apropie țările noastre. Însă nu există o altă conexiune mai puternică în relația noastră decât legătura inter-umană, cel mai mare atu al parteneriatului nostru”, a mai spus premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel